Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem tovární nastavení na HTC HD2

Ahoj. Koupil jsem si HTC HD2. 2 měsíce starý. Předchozí majitel tam dal svůj e-mail a ten vpodstatě "ovládá" část aplikací. Na internetu jsem se dočetl, že jediná možnost jak smazat tento e-mail je udělat tovární nastavení. Tak jsem to zkusit (podle návodu na HTC.com) a když se má celý mobil přemazat na tovární nastavení, tak jenom problikne, spustí se a všechno při starém. Na telefonu je nainstalován Symbian 2.2 . Jak na to ??? Chtěl bych si tam dát ICQ, Operu a tady tyto věci, ale na "store" se musím přihlásit. Což nejde, kvůli zmiňovanému e-mailu. Děkuju moc za rady :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Symbian 2.2? Nemyslel jste Android 2.2? Návod na HTC.com bude nejspíš k ničemu, protože máte-li tam…
shark.jd 24.01.2012 16:42
shark.jd
samozřejmě Android. Omlouvám se :))
Davídečekkkk 24.01.2012 16:46
Davídečekkkk
Dobrá, napadají mě tři možnosti. 1) Na internetu jsem se dočetl, že jediná možnost jak smazat tent…
shark.jd 24.01.2012 16:59
shark.jd
Pokud najedu na tuto stránku a chci zmáčknout "AD Recovery", tak mi to napíše, že "No boot sources"…
Davídečekkkk 24.01.2012 17:41
Davídečekkkk
To vypadá, že clockwordmod není nainstalovaný. Jeho instalací byste však smazal nejspíš i Android.…
shark.jd 24.01.2012 18:07
shark.jd
To jsem samozřejmě zkoušel :) .. ještě když najedu do nastavení> Karta SD a paměť telefonu.. tak tam…
Davídečekkkk 24.01.2012 18:11
Davídečekkkk
s androidom sa ti bude komplikovane hrat, ten telefon je primarne robeny pre windows mobile 6.5, and…
shiro 24.01.2012 18:30
shiro
V případě HD2 se mýlíš. HD2 je konstrukčně strašně podobnej HD7 a Desire HD, takže funčknost Android… poslední
shark.jd 24.01.2012 18:33
shark.jd

Dobrá, napadají mě tři možnosti.

1)

Na internetu jsem se dočetl, že jediná možnost jak smazat tento e-mail je udělat tovární nastavení.

To není nutně pravda, jen bych to po koupi telefonu po předchozím majiteli viděl jako ideální řešení (prostě začít na svém čistém písečku ;-)).
V případě, že byste chtěl používat dál Market, tak stačí odinstalovat všechny aplikace, účet odebrat v nastavení a přidat účet nový.

2)

když se má celý mobil přemazat na tovární nastavení, tak jenom problikne, spustí se a všechno při starém.

Tohle se těžko odhaduje, v čem je problém. Nejsem si jist, jak moc to v neoficiálních ROM funguje. Musel byste zjistit, co přesně máte za ROM a zkusit najít návod, zda to funguje přímo ze systému, nebo ne.

3) Pokud je mi známo, tak v případě použití Androidu na HD2 se nejčastěji používá MAGDLR. Zkusme - restartuje telefon a po probliknutí loga by se měl zobrazit MAGDLR, který bude načítat Android (černá obrazovka s textem, v záhlaví je napsáno aMAGDLR...). Ihned po naskočení této obrazovky, ještě než se začne v okně něco vypisovat, podržte tlačítko napájení (úplně vpravo). Měl byste se dostat sem:

[8203-mini-jpg]

Pomocí tlačítek pro ovládání hlasitosti popojeďte na AD Recovery a stiskněte tlačítko pro přijetí hovoru (úplně vlevo). Měl by najet ClockworkMod. Zde popojeďte pomocí tlačítek hlasitosti na položku wipe data/factory reset a stiskněte tlačítko pro příjem hovoru. Poté potvrďte. Po provedení zvolte reboot system now. Po restartu byste měl docílit smazání uživatelských dat.

[clockworkmod-recover-3-small.png]

A malý tip na závěr - na HD2 už existuje dávno stabilní Android 2.3 a beta verze Android 4. Máte-li čas a chuť si s telefonem pohrát, doporučuju nainstalovat Android 2.3. V tomto stavu, kdy už nějaký Android v telefonu máte, je to otázka pár minut, když se ví, co přesně udělat.

To vypadá, že clockwordmod není nainstalovaný. Jeho instalací byste však smazal nejspíš i Android.

AD Hardreset slouží přesně k vrácení telefonu do továrního nastavení. Tuto volbu jsem však zkusil poprvé až teď a smazalo se opravdu systémové nastavení, ale aplikace zůstaly nainstalované. Můžete to zkusit. Horší je, že když pak telefon nenabootuje, budete muset Android nainstalovat znovu (a nejdřív Clockworkmod). Použití je tak na uváženou.

*AD Hardreset*
Performs a hard reset on Android if it is installed on the internal (NAND) memory of the device. It basically formats the data and cache partitions with the hr (hard reset) flag, restoring the Android installation to the state it was in when first installed. However, any changes made to the system partition will still remain. This option can be considered the counterpart of performing a hard reset on an Android device using its hardware button combination.

To odebrání účtu z nastavení jste zkoušel?

To jsem samozřejmě zkoušel :) .. ještě když najedu do nastavení> Karta SD a paměť telefonu.. tak tam je tlačítko "obnovení továrních dat" .. to jsem zmáčknul, vypadalo to nadějně. Telefon se ale zapnul asi po minutě a vše při starém. Tohle mě docela štve, nemůžu na tom telefonu v podstatě nic :)

V případě HD2 se mýlíš. HD2 je konstrukčně strašně podobnej HD7 a Desire HD, takže funčknost Androidu i Windows Phone je 99%. Navíc ten telefon má tak obrovskou komunitu, že pro něj vychází víc ROM než pro mnohé androidí telefony (například funkční ICS MIUI má HD2 dřív než Galaxy S). HD2 je výjimka potvrzující pravidlo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru