Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dolezite - ako komunikovat cez email info@poradna.net

Ver tomu, ze to by nebavilo robit nikoho, ja sam som celkom trpezlivy, ale denne riesit tu istu vec 5x mi berie dost casu aj energie venovat sa potom vobec nejako poradni. Nechcem znechutit dalsich ludi, navyse registrovanych kazdym dnom pribudaju desiatky a sam to vidim, ze taketo emaily so coraz castejsie. Co o pol roka? O rok? Rozdelime si to medzi 20 ludi a budeme na to reagovat? A vysledok bude aky? Po case 20 znehcutenych a vystavenych ludi. A ten uzivatel to neoceni. Staci sa pozriet sem tam na poradnu ako tu vyskakuju a namiesto vdacnosti sa dockas nadavok.
Kedysi ked som zacinal podnikat ma mrzela strata kazdeho zakaznika, neskor som pochopil, ze vsetkym nikdy nevyhoviem a navyse su urcite skupiny ludi, ktori cim su od teba dalej tym lepsie.
Cize pokial sa par jedincov na poradnu nasere a nebude sem chodit tym lepsie, ak sa sprava ako hovado ku mne v maily, bude sa podla mna spravat ako hovado aj k ostatnym na poradni, a preto bude lepsie ak sem chodit nebude.
Niekomu sa tu nepaci moderator, niekomu radca a neviem co este. Ok nikto ho sem nenuti chodit nech si zalozi vlastnu poradnu alebo chodi ku konkurencii.
That`s all.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny