Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Volba síťové tiskárny pro linuxové počítače

Potřeboval bych poradit nějakou bezproblémovou spolehlivou síťovou tiskárnu, pochopitelně co nejlevněší (i v nákladech na tisk). Důležité je aby spolupracovala s linuxovými počítači.

Probíral jsem se na internetu (a mám z toho hlavu jak balón) a myslel jsem si, že pokud je to síťová tiskárna, tak musí být samozřejmnost, aby chodila pod linuxem, ale spousta z nich nemá tento OS v podporovaných. Taky mě překvapilo, že u některých je ke stažení ovladač k tiskárně (taky nevím k čemu).

Dále jsem se chtěl zeptat co to je GDI síťová tiskárna.

Dokonce v diskuzi k jedné laserové tiskárně bylo napsáno, že podporuje linux po síti (konektor RJ-45) pokud je současně přes USB připojen Win počítač (tiskárna má dva konektory USB a RJ-45). Je to vůbec možné?

Dále bych potřeboval vědět jak hodně potřebuje síťová tiskárna velikost RAM. Některá mají třeba jenom 8MB, a některé jdou rošířít třeba až na 244MB. To když tam ponechám malou bude mi to tisknout jenom malé obrázky, nebo na co to má vliv?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ja mam doma HP Deskjet 6800, v praci Kioceru FS-3800 a DELL M5200.. vsechny funguji bez nejmensich p… poslední
JR_Ewing 09.11.2006 23:46
JR_Ewing

Ja mam doma HP Deskjet 6800, v praci Kioceru FS-3800 a DELL M5200.. vsechny funguji bez nejmensich problemu z linuxu.
OT: s cim jsem mel problem bylo HP LJ 1018 ( nebo tak nejak.. takovy maly zmetek pres USB ).. sytem ho nasel, hal spravne identifikoval, tisk na ni odesel ( ve fronte nic nezustavalo s chybou ), ale proste netiskl.. fuj

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru