Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Outpost firewall - pravidla

MAM Agnitum Outpost firewall a nechtiac som pridal do zakazanych vlastnosti jednu aplikaciu ktora pristupuje na net. no chcem ju naspät odblokovat a neviem kde sa to robi. V starej verzii sa to dalo, ale v tej novej (update) to neviem najst...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Menu - Options - Application - Blocked Application - talčítko Remove. That's all...
pme 25.06.2006 18:23
pme
hh dik, teraz by som sa skoro aj zaprisahal ze som to tam nevidel :) ... mozno 15min som to hladal :…
majklx 25.06.2006 19:50
majklx
Tak zkuste nějaký jiný FW, např. Sygate.
jbo 27.06.2006 10:49
jbo
twn jw stary a pokial viem tak sa uz nevyvija.. a neplati ze co je raz dobre je aj teraz.. stale sa…
majklx 27.06.2006 13:23
majklx
A co by se melo na FW "vyvijat" (krome nepodstatnych a IMHO /j./ zhuverilych omalovankovitych nesmys…
mif 27.06.2006 22:55
mif
tak to neni docela pravda, je take dulezite co v pc je schopen fw ohlidat a take jake mela dana verz…
Radek 28.06.2006 17:34
Radek
Taky jsem se nad tim driv pozastavoval, pripadalo mi, ze tu na poradne nektery lidi zamrzli nekde u…
Ynd0r 29.06.2006 06:47
Ynd0r
presne tak je podstatny rozdil mezi fw. driv to mozna bylo tak jak psal mjf a stacilo ho spravne nas…
Radek 29.06.2006 09:47
Radek
Tzv. "osobní firewall" je jen berlička pro lamers. A za tím si stojím. :-D Základem je paketový fil…
touchwood 29.06.2006 13:03
touchwood
Pardon, ale tvoje argumentace mi v tomhle pripade pripada asi takhle: Touchwood: "Aby ti neukradli a…
Ynd0r 29.06.2006 15:24
Ynd0r
hehe :) tak ako ste vy borci vyargumentovali ze je rozdiel medzi starymi a novymi a personalnymi Fw,…
majklx 29.06.2006 16:28
majklx
jo tiny je slozitej, ale kdyz jsem ho zkousel loni, to jsem o fw nevedel vubec nic, tak jsem si s ti… poslední
Radek 08.07.2006 22:25
Radek

hh dik, teraz by som sa skoro aj zaprisahal ze som to tam nevidel :) ... mozno 15min som to hladal :-(

inac ten novy ooutpost je fakt nejaky divny, lebo ho vypnem, tj aby bezal ako program ale do nicoho sa nestaral a on aj tak blokuje traffic... napr v booku som sa sral preco nejde net, resp com nejde WEB managment "routra" a Disabledovany Outpost ho blokoval.. musel som ho Exitnut a tak bezim stale :-/

Taky jsem se nad tim driv pozastavoval, pripadalo mi, ze tu na poradne nektery lidi zamrzli nekde u vykladu "firewall = lepsi paketovy filtr".
Ale byla to moje chyba (a asi i problem posunuteho vyznamu slova "firewall" v poslednich letech ve woknech).
Potiz je v tom, ze lidi, ktery na pc skutecne neco aktivne delaji, potrebuji casto tzv. "Personal firewall" (viz wikipedia), kdezto lidi, kteri jim ty pocitace udrzujou a maji tu smulu, ze zodpovidaj za sit (administratori), se staraji o svoje paketovy filtry se stavy a pravidly nad porty a maximalne analyzou obsahu paketu.
Klasicky firewall je na siti samozrejme potreba, ale v dnesni dobe plno lidi potrebuje navic prave ten "Personal firewall" (to je napriklad Outpost), ktery ma proti klasickemu fw spoustu jasnych vyhod, ale nenahrazuje ho - Personal_firewall .
Takovy osobni firewall je vec, ktera dava cloveku k dispozici radove vetsi moznosti nez klasicky firewall - a pak vznikaji nedorozumeni kvuli terminologii.

presne tak je podstatny rozdil mezi fw. driv to mozna bylo tak jak psal mjf a stacilo ho spravne nastavit, ale dnes je uplne jina doba a to neni z me hlavy, ale pouze rikam to, co jsem vyctl na ruznych odbornych forech.napriklad kdo nezkusil tiny fw, tak si asi tezko predstavi, co vsechno se mu bez jeho vedomi v pc deje. mluvim ted za uzivatele, ktery nema podrobne znalosti systemu a co se v nem skryte deje. nekdy si tiny zkusmo nainstaluj a uvidis.

Pardon, ale tvoje argumentace mi v tomhle pripade pripada asi takhle:
Touchwood: "Aby ti neukradli auto, musis ho davat do garaze."
Nekdo jinej: "Jasne, garaz je dobra vec. Taky je dobry ho zamykat a mit alarm. A neni spatny takovy to sledovani polohy ukradenejch aut pres GPS. A vubec, GPS se v aute hodi i pro navigaci..."
Touchwood: "Tzv. 'GPS' je jen berlicka pro lamers. Zakladem je garaz, maximalne doplnena o automaticky stahovani vrat. Vse ostatni je potencionalni dira do systemu."

jo tiny je slozitej, ale kdyz jsem ho zkousel loni, to jsem o fw nevedel vubec nic, tak jsem si s tim vydrzel hrat asi 2 dny a sel taky z pc. vratil jsem se k nemu na zkousku asi pred mesicem a hele, nejak se mne vubec nezdal slozitej, vim uz o tom o neco vic a je celkem jednoduchy ho nastavit, ale je toho co umi hlidat opravdu hodne a proc to delat slozite, kdyz to jde jednodusej v jinych fw. je pravda, ze toho ohlida o neco vic, ale myslim, ze ten cas straveny za nastavovanim za to nestoji. musi te bavit si s tim hrat, respektive te nesmi srat to prvotni odklikavani kazde blbosti. ja nevydrzel ted tohle, nastaveni uz tezky nebylo, ale to klikani je snad porad, kdyz si nastvis, aby hlidal vsechno.navic jsem u nej nestihl objevit zalohu nastaveni, to mne celkem chybi a tak sel zase pryc a taky neumi pohlidat pohyb po webu. uvidime, co bude v nove verzi, pokud teda bude, kdyz to koupil ten CA.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru