Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Špatně fungující FTP přenos

Dobrý den.
Hostuji na servery.cz a mám problém s přenosem souborů na server přes FTP prostřednictvím TC 6.54a.

Malé soubory (náhledy fotek, skripty) do 5kB přenese bez problémů, větší (obvykle fotografie) někdy ano, někdy ne. Během nahrávání se přenos zastaví a TC vypíše hlášku Přenos selhal. Na serveru je pak soubor s jménem, ale třeba jen 1/3 velikosti.
TC má nastaven pasivní režim a bez zaškrtnutí tohoto režimu se na server vůbec nepřipojím.

Podezíral jsem nastavení serveru, že to mi neumožňuje soubory přenést, ale přes službu web2ftp.com soubory bez problémů přenesu.

Poradíte v čem je chyba?

Předmět Autor Datum
tipuju nekvalitní připojení k internetu, případně špatně nastavený FTP server. Pokud ti nefunguje ak…
touchwood 26.06.2006 19:48
touchwood
Na tom PC běží jen XP2 firewall a TC je v něm povolen. Připojení je 256kb a je vcelku stabilní. Uplo…
yorg 26.06.2006 22:19
yorg
1. pokud ti padá datové spojení, tak buď máš opravdu mizerné spojení (anebo nějakým způsobem od ISP…
touchwood 27.06.2006 06:37
touchwood
Používám naprosto nenáročný a srozumitelný bezinstalační LeechFTP : http://www.stahuj.cz/internet_a…
Fuente 27.06.2006 16:52
Fuente
leech je vynikající, ale spíš na masivní upload/download. Pro "normální" použití bohatě stačí klient…
touchwood 27.06.2006 17:21
touchwood
Díky za nasměrování. poslední
yorg 27.06.2006 18:36
yorg

Na tom PC běží jen XP2 firewall a TC je v něm povolen. Připojení je 256kb a je vcelku stabilní. Upload je také stabilní a pohybuje se při uploadu na server hyperlinx.cz okolo 128kb. Měřeno Netlimiter. Ten problém se projevuje v podstatě jen u servery.cz. Podle správce domény je vše OK. Jen já mám s tím problém. Nemám pevnou IP adresu. Není možné aby toto na servery.cz měli v rámci bezpečnostní politiky?
Pokud by platilo co píšeš, tak by to ale mělo stejně "nefungovat" u servery.cz i přes to webové rozhraní web2ftp.com. Nebo se přitom používají jiné porty? Nevím, ptám se.

1. pokud ti padá datové spojení, tak buď máš opravdu mizerné spojení (anebo nějakým způsobem od ISP degradované) - ale to by se projevovalo i na ostatních FTP serverech, nebo je chyba u poskytovatele FTP serveru

2. jako další možnost mě napadá, že při přenosu větších souborů (celkem pomalou rychlostí 128kbps) může dojít k uzavření řídícího spojení na timeout. V takovém případě zkus v TC zaškrtnout volbu "Udržovat spojení opakovaným vysíláním příkazu" a nech nastaveno NOOP a opakování nastav např. na 30s. Bylo by BTW zajímavé, změřit čas, po kterém dojde k odpojení uživatele po poslední akci.

3. Web2ftp (už z názvu) nejspíše používá nějaký webový interface a ty se spojuješ na webovou stránku a teprve její backend vystavuje ftp spojení. Tudíž se v tomto případě používají z tvého pohledu nejen jiné porty, ale i jiný protokol.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru