Předmět Autor Datum
zakazat/povolit to ide pomocou powercfg -h on/off http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc74894…
MM.. 20.02.2012 19:05
MM..
pokial to zakážeš cez microsoft management konzolu,tak s tým user nepohne,rovnako ,keď to zakážeš ce…
audax 20.02.2012 19:38
audax
bohužiaľ to nefunguje :-/ ked sa prihlásim ako user, nemám právo zmeniť to nastavenie, ale to je jed… poslední
martin195 26.02.2012 12:49
martin195
P.S. inac mozno ze to nemusis zakazat, ale proste len nastav aby mal v ponuke Start ten nakresleny v…
MM.. 20.02.2012 19:15
MM..
echo # Zakazat rezim spanku powercfg /hibernate off platí pro celý pc. leda bys při přihlášení různ…
lední brtník 20.02.2012 19:36
lední brtník

zakazat/povolit to ide pomocou powercfg -h on/off
http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc74894 0%28v=ws.10%29.aspx

Co sa tyka userov tak to som nikdy neskusal, u XP menil power schemy len admin ale pre kazdeho usera zvlast, a od visty vyssie sa to zmenilo tak ze mozes mat jednu hlavnu schemu ale user si ju moze upravit, viz napr. http://social.technet.microsoft.com/Forums/en/w7it proinstall/thread/174049ed-34ce-4054-b76e-c708f82a d34e, ja osobne ten MS chaos tiez nechapem :) ale skus proste sa prihlasit ako ten user a zadat ten powercfg - h off z user konta. A over si ci to zmenilo aj admina.
P.S. ked to nepojde tak vytvor viac power schem (ovl.panely - energia) kopirovanim "vyvazenej" a userovi nastav inu schemu ako adminovi. Ked ani to nepojde tak potom uz vobec neviem jak to MS myslel s usermi :)

bohužiaľ to nefunguje :-/
ked sa prihlásim ako user, nemám právo zmeniť to nastavenie, ale to je jedno lebo ak to vypnem na admin účte tak to zmizne aj v userovi. Tak predpokladám že by to bolo rovnaké aj naopak. čo sa týka vytvorenia novej power schémy, ak mám momentálne nastavenú "Nová Schéma" a vypnem powercfg /h off tak to zostane vypnuté aj po prepnutí na inú schému :-| A dokonca, ak vyberiem schému/zmením jej nastavenia tak sa to uplatní aj u user konta. Takže chápem to správne že sa od visty vyššie vôbec nedá vytvoriť individuálna schéma? To je poriadne blbé... Ešte k tvojmu druhému príspevku, nejde mi len o ten "predvolený knoflík" :-)
audax, kde nájdem tie konzoly?
lední brtník, s tými skriptami je to dobrý nápad ale bohužiaľ mi do toho vstupuje ešte jedna vec, a to tlačítko vypnutia (aj toho spánku) na prihlasovacej obrazovke 3-[ čiže by sa to tam striedalo podľa toho kto bol posledne prihlásený :-|
Nedá sa tá položka zo štartu nejako odobrať cez register? Funkcia môže byť povolená, to má nezaujíma ale aby to nebolo v štarte. Narážam na to, že na mojom desktop PC kde mám Win7 Ultimate x64 tam tú položku z nejakých dôvodov nemám. Už od zakúpenia PC. No cez miniaplikácie na ploche, priamy odkaz na systémový súbor ktorý hibernáciu spustí alebo nastavenie v programe (napr. po dosťahovaní prepnúť PC do dlhodobého spánku apod.) to funguje. Mne by úplne stačil takýto stav na tomto ntb na userovi.
Som teda prekvapený ak sa to nedá :-/

P.S. inac mozno ze to nemusis zakazat, ale proste len nastav aby mal v ponuke Start ten nakresleny vypinaci "cudlik" funkciu shutdown, a nie defaultnu hibernate (ja to prestavujem okamzite po instalacii visty, nechapem kereho kretena v MS napadlo dat tomu default funkciu hibernate, W7 neviem co tam ma defaultne). Prenastavuje sa to v ovl.panely - energia - rozsirene nastavenie energetickeho planu, tam to je v tom rozklikavacom zozname.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru