Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefungujou Možnosti usnadnění ve Win XP

comodo fw jsem kdysi zkusil. default povoluje komunikaci všech ms .exe (snad i .dll) ze system32 ven! to že nejde o viry ještě neznamená, že mají co lozit na net. 100% nevím jestli takto šmahem udělí výjimku jen původním ms součástem, nebo čemukoli co upadlo do system32 - snad jsi už někdy viděl hp ovladače, jak dokážou zaneřádit systém. že udržet comodo bez neustálých keců znamená furt řešit nějaká povolení, které z něj udělají zbytečný nefunkční cedník.
když jsem za routerem s natem, firewall se tím stává hodně zbytečným. částečně má smysl proti šíření nákazy (síťových červů) ostatními členy rodiny. tomu jednak brání přiměřeně aktualizovaný systém, jednak na to stačí zabudovaná win parodie na firewall - už léta ji používám a stačí.

Mám doma kabelový modem od UPC, z toho vede kabel přes WiFi AirLive do PC
pravděpodobně hodně špatně.
- jestli je snem módně připojovat stolní pc přes wifi, je to zbytečné ubírání omezeného pásma, které mohlo sloužit notebookům.
- jestli je WiFi AirLive obvyklým ap (třeba wl5460), jsou to vyhozené prachy. ap není router a neumí přidělit více ip adres více domácím pc. oný častý ale zastaralý wl5460 má na dnešek nízkou průchodnost, a nemusí stíhat placenou rychlost upc linky. ap taky neobsahuje nat - a vystrkuje můj pc do sítě poskytovatele, u veřejné ip pak přímo na net. tam už by byl firewall třeba, ale ne cedník.
+ pokud je WiFi AirLive typem wn-220r, nejde než popřát k dobré volbě - bez připomínek.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny