Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem informace o webové kameře

Kdybys mel upstream 512kbps, tak to by bylo uplne v klidu... ale jestli mas linku adsl 512, tak bude v odchozim smeru asi jenom 128kbps (a i to radsi over, protoze min by uz bylo skutecne malo!). Vyzkousej, kolik ti to pri uploadu realne posila.
Pres 128kbps prenese napriklad Skype (a obdobne je to u ostatnich "videotelefonovacich" programu) ve velmi pouzitelne kvalite videohovor, na ktery se da koukat i pri roztazeni pres celou obrazovku - a video je uplne plynule.
Kvalita obrazu se prizpusobi kvalite linky. Samozrejme je to optimalizovane na videohovory - tj. obraz sediciho a mluviciho cloveka. Kdyz se pred kamerou zacnou dit nejake akcni sceny, tak obraz zacne byt mene plynuly ;)
Podle moji zkusenosti stejne vyuziva Skype pri videokonferenci vzdycky maximalne jenom cca 128kbps - i kdyz ma k dispozici radove rychlejsi linku.
S tou kamerou Logitech QuickCam Fusion, co sis vybral, zkusenosti nemam, ale podle parametru vypada vyborne. (Mam taky Logitech - Quickcam for Notebooks D. - a taky ujde.)
Pokud bys to nechtel jen na videokonference, ale chtel bys streamovat skutecne kvalitny obraz z kamery, pak pouzijes napriklad program VLC (zadarmo na http://www.videolan.org ), ktery z kamery vytvori stream v libovolnem formatu a datovem toku - takze se na nej budes moct divat pres internet treba v MediaPlayeru a v plne kvalite, kterou tvoje rychlost pripojeni umozni. Ale na to uz je 128kbps malo.. I kdyz treba sledovat hokej se na streamu takove kvality da uplne v pohode - vyzkouseno, prectes i titulky ;).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny