Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Datové přenosy 3G vs. wifi, spotřeba energie?

Možná pokládám otázku na kterou nejde odpovědět.

Rád bych věděl, zda je vyšší spotřeba energie v mobilu při datovým připojení přes 3G síť (signál dostatečně silný) nebo přes wifi síť (signál dostatečně silný).

Stejně mám tušení, že se na to nedá odpovědět, že v praxi to bude pokaždé naprosto jinak. Ale přesto se ptám - plánuju mobil čistě na data a chci prodloužit výdrž na aku.

Pavel

Předmět Autor Datum
neda se odpovedet, samozrejme zalezi na tom jak je 3G modul (wifi modul) v mobilu implementovan, jak…
RedMaX 25.02.2012 13:47
RedMaX
OK, díky za odpověď a za empirickou zkušenost. Pavel
Pavel 25.02.2012 14:54
Pavel
Zkusenost mam prave na Samsungu s Androidem uplne opacnou, tusim ze wifi na androidu prechazi do nej… poslední
borsuk 25.02.2012 15:29
borsuk

neda se odpovedet, samozrejme zalezi na tom jak je 3G modul (wifi modul) v mobilu implementovan, jaky to je modul, predpokladam, ze spotreba se u jednotlivych vyrobcu bude lisit a zalezi hlavne na softwaru (OS) jak s moduly pracuje, jak casto vznasi dotazy na pritomnost a kvalitu signalu, atd.

Vylozene bych si tipl, ze wifi modul bude mit obecne spotrebu vyssi, vychazim z konkretni zkusenosti ze dvou mobilu jeden s WM6.5 a druhy Android, kde pri zapnutem wifi dojde k vybiti baterky mnohem drive nez jen pri zapnutych datech (3G) nebo provozu pouze na GSM.

Zkusenost mam prave na Samsungu s Androidem uplne opacnou, tusim ze wifi na androidu prechazi do nejakeho usporneho rezimu, naopak pri datove siti dochazi neustale k prepinani UMTS/HSPA a EDGE, zrejme zavineno spatnym pokrytim operatora rychlymi daty(zde v dane lokalite) tento jev nebyl jen u Samsungu s Androidem, ale i u mych byvalych Nokii se Symbianem, takze dle meho modem je daleko vetsi zrout. Tezko rict jak by se tohle chovalo pri neustalem prepojovani z jedne wifi site na jinou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru