Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem AutoCAD vs. mini ITX

Jak už bylo řečeno - miniITX je pouhý formát desky (17x17cm). Problém je v tom, že tyto desky se dělají většinou jen pro malé a nevýkonné procesory typu Atom nebo AMD C350/450 - výkon toho AMD je maximálně někde na úrovni prvních Core2Duo E6300, což z pohledu Autocadu (zvláště pak jeho posledních verzí) bych považoval za nedostatečné.

Druhá varianta je nákup mITX desky pro soket 1155, viz např. http://www.alza.cz/search.htm?exps=miniITX , jenže tyto desky mají spotřebu stejnou, jako jejich (m)ATX verze.

Z mého pohledu je druhé PC postavitelné na platformě AMD C450 (i když to rozhodně nebude žádný rychlík), to první IMHO ne (ale nic ti nebrání to druhé postavit a "pocitově" otestovat rychlost pro nasazení jako prvního (pracovního) PC)

edit: já osobně bych stavěl pracovní PC, které má klást důraz na spotřebu, na něčem jako i3 (nebo ještě níže nějaké Pentium) plus deska se Z68 (bez grafiky). Myslím, že s jedním diskem a kvalitním nízkowattovým zdrojem (cca 250W max) se dostaneš někam hodně blízko výše jmenovaným platformám (typicky cca 50-60W). Spotřebu sestavy značně (až desítky procent) ovlivňuje kvalita a vhodnost zdroje.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny