Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Downgrade z Windows 7 na XP

Microsoft ty pravidla občas s oblibou mění, navíc na jeho českých stránkách jsem našel pouze odkaz na anglický dokument a to si nejsem jist, jestli platí i pro ČR. Takže posbírané poznatky předkládám k posouzení a korekci tady.

1.Původně platilo omezení, že downgrade z Windows 7 bude možný jen do vydání SP1 na Windows 7 nebo max.18 měsíců od uvedení W7 na trh. Toto už údajně neplatí.
2.Downgrade z Windows 7 je možný pouze z Professional a Ultimate Edice.
3.Downgrade z Windows 7 je možný pouze z OEM licence nebo s Volume Licensing smlouvou. Tedy NELZE downgradovat z legalizační sady (GGK) ani z FPP (tzv. retail nebo krabicové) verze.
4.Downgrade na XP je možný pouze na verzi XP Professional (32 nebo 64 bit) nebo TabletPC. NELZE s ním tedy pokrýt rozšířenou XP Home edici.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Asi bych měl vysvětlit, proč s tím sem lezu. Jeden známý se na mě obrátil, že by chtěl zlegalizovat…
TarasBulba 29.02.2012 11:45
TarasBulba
www.zlegalizuj.cz - ceny snad přijatelné. ale na nový hw už bych to necpal.
lední brtník 29.02.2012 12:18
lední brtník
Pozor autor stránek zlegalizuj.cz má problémi s policií (benjicz.cz je to stejné jak zlegalizuj)! A… nový
PaleCZ 28.01.2013 14:29
PaleCZ
Několikrát jsem prováděl downgrade Win7 na WinXp a mám k tomu tyto informace: - Win7 Pro a vyšší lze… poslední
Pytlík 28.01.2013 16:33
Pytlík

Asi bych měl vysvětlit, proč s tím sem lezu.
Jeden známý se na mě obrátil, že by chtěl zlegalizovat 2 staré XP instalace, s tím, že na W7 zatím nechce (a ani nemůže) přejít. Myslel jsem, že to nebude problém, ale pak jsem v e-shopu (alza.cz) u GGK verze našel upozornění, že nelze downgradovat. Tak jsem začal hledat. U Microsoftu jsem našel na stránce http://www.microsoft.com/cs-cz/licensing/downgrade /default.aspx odkaz na anglický dokument downgrade_rights.docx z února 2011, kde jsem se dočetl, že nelze downgradovat ani z Win7 FPP. Potom jsem na stejnou informaci narazil třeba i tady http://www.cronax.cz/navody/95-downgradewindows.ht ml v češtině. To mě docela překvapilo, protože by to v podstatě znamenalo, že bez multilicenční smlouvy se to legalizovat nedá. V bohulibém záměru uvést si licenční záležitosti SW do pořádku tedy zbývá jedině nákup nových PC s OEM licencí W7pro/ult, popřípadě nákup licence starých XP, případně Vist, kde to snad z FPP ještě šlo.

Pozor autor stránek zlegalizuj.cz má problémi s policií (benjicz.cz je to stejné jak zlegalizuj)! A tím pádem i naše firma která z těchto stránek nakoupila 4x OS WIN XP. Byli jsme předvoláni jako svědci a tam nám bylo řečeno že se OS máme zbavit. Teď nevim co dál, protože XP se už normálně sehnat nedají...

Několikrát jsem prováděl downgrade Win7 na WinXp a mám k tomu tyto informace:
- Win7 Pro a vyšší lze kdykoliv (a kolikrát libo) downgradovat na WinXP Pro (možná i na vyšší, ale mě zajímaly WinXP Pro). Vlastnictví licenčního klíče na Win7 je samozřejmostí a bude ho zapotřebí.
- je třeba si sehnat jednak instalační médium na příslušná WinXP a jednak libovolný klíč, který ta instalace je ochotna polknout. Nezáleží na legalitě klíče, slouží pouze pro dokončení instalace (kterou bez nějakého klíče nelze udělat).
- po instalaci si zvolíme aktivaci po telefonu, kdy počkáme, až přestane mlít pantem automat a budeme přepojeni na operátora
- operátorovi sdělíme, že se jedná o downgrade a on si vyžádá kód žádosti a licenční klíč zakoupené licence. Po ověření nadiktuje aktivační řetězec
Tento postup mně řekli přímo u Microsoftu, včetně toho libovolného klíče, který by jinak byl nelegální. Tady ale nevadí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru