Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co to znamená v popisu sluchátek Citlivost [dBA], Frekvenční rozsah max., -,,- min. a Impedance [Ohm

Pleteš si, JaFi, impedanci reproduktorů (nebo reproduktorových soustav) s výstupní impedancí zesilovače. To, že některý zesilovač je určen pro zátěž 4, nebo 8 Ohmů není dáno výstupní impedancí, ale (krom záměru konstruktéra) výstupním napětím a max. povoleným proudem. Prostě: Konstruktér hodlá vyrobit zesilovač 10W a z toho mu vyjde napájecí napětí, max. odběr proudu, max. ztráta na koncovém stupni - ale ne výstupní impedance zesilovače. Ta je co nejnižší.
JaFi, nehádej se. Já jsem, ze staré generace, já jsem vyrostl na analogu a mám tyhle věci zažité.
A ohledně těch kapesních přehrávačů: Samozřejmě, že tam se používá spíše vyšší impedance sluchátek, ale zase není důvod, aby nebyla výstupní impedance zesilovače co nejnižší. Pochop to. Čím nižší výstupní impedance impedance, tím nižší ztráty na ní. Kdyby měl zesilovač impedanci rovnu impedanci sluchátek, dosáhlo by se pouze poloviny max. rozkmitu výstupního napětí - a tentýž výkon, co by byl na sluchátkách, by se v podobě tepla (zbytečně) ztratil na vnitřním odporu zesilovače. No, a impedance sluchátek se volí taková, aby se při max. rozkmitu napětí dosáhlo požadovaného výkonu sluchátek.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny