Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pohybující se vertikální pruh na LCD

a) vertikální pruh pohybující se horizontálně směrem dolů - to sem eště nežral. To je něco jako kulatý čtvereček.(horizontální = vodorovný)
b) horizontální (ne, jak píšeš, vertikální) pruh může být způsoben jak špatnou filtrací usměrněného síťového napětí (ztráta kapacity kondenzátoru, odcházející dioda v usměrňovači,...), tak již zmiňovanou zemnící smyčkou. Ta vzniká, když je něco dalšího, než je počítač, spojeno "někde daleko" buď s ochranným vodičem, nebo přímo s matičkou Zemí (počítač je vždy spojen s ochranným vodičem). Diskutoval se tady podobný případ a bylo to tiskárnou, položenou na ústředním topení. Typickým případem je společná/kabelová/satelitní anténa, ale to jsi vyloučil. Dalším typickým příkladem je, když je něco se sestavy zapojeno do jiné zásuvky (někdy stačí rozdíl pár metrů a je zle).
Jsi-li si jistý, že máš celou sestavu napájenu z jedné zásuvky a že tam nepřichází žádná anténa, ani nic, co může být třeba jenom náhodou spojeno se zemí, tak nezbývá, než ten zdroj. Na ovladače (zrovna jako na Jéžíška) v tomto případě nevěřím. Je ovšem na tobě, abys vadný zdroj určil, protože píšeš, že jsi tohle rušení pozoroval na obou monitorech.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny