Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký OS místo Windows XP?

2. Tak to bych neprehanel, na windows si v officech musi uzivateltaky zvyknout na ribbon nebo brzo nove na metro a taky se s nim o tom nikdo nebavi, navic dnes uzivatele ty principy znaji castecne ze sveho mobilu s Androidem.
To je dost kratkozrake. Windows 7 jsou krom kosmetických změn v podstatě pořád to samé. Ale třeba naprosto jiný způsob práce s disky nebo instalace softwaru, to je dost podstatná změna a některým lidem dělá problémy přizpůsobit se přípojným bodům a balíčkovacím systémům.

4. Mageia - nikdo nezna, nikdo nepouziva, nikdo neporadi - nebrat. Misto toho jednoznacne Fedoru, ktera ma v CR dost uzivatelu.
Mageia je v podstatě Mandriva. Takže stačí jit na www.mandrivalinux.cz a tam ochotně poradí s čímkoli. Vlastní zkušenost z mých vlastních začatků s linuxem.

5. Uzivatelska prostredi, tak jak jsi to napsal je to pro zacatecnika dost zmatecne. Takze si dovolim poopravit, zacatecnik stahne ISO obraz Fedory, vypali a nainstaluje, automaticky se mu to nainstaluje s novym krasne udelanym Gnome, ktere se tak trochu podoba uzivatelskym prostredim na Androidu, takze to muze hned zacit pouzivat aniz by se nejak musel s tim zacit seznamovat. zadna dalsi prostredi nemusi resit. S Ubuntu plati uplne to same, akorat se mu tam nahodi Unity a k tomu muzu jen rici, ze nove Gnome je dle meho o neco prehlednejsi, ale pekne je to taky. Osobne, ale po instalaci doinstalovavam KDE, protoze KDE vypada jak prostredi s Windows XP potazmo s Windows 7, takze se v tom uzivatel, ktery neni zvykly na nic jineho, lehce orientuje.
Přesně tomuto přístupu jsem se snažil vyhnout. Uživatel by měl být hned od začátku srozuměn s tím, že to, co poprvé nainstaluje, není jediná podoba Linuxu. S takto srozuměným uživatelem pak nedojde k tomu, že přijde třeba na abclinuxu s nějakym problémem, sdělí jen obecné informace (ktere by u Windows stačili, protože ty jsou všude stejne) a pak se divi, že po něm někdo chce nějaké informace o "jemu neznámých" dalších věcech nebo že mu ten někdo sděluje návod funkční tam a tam, ale nefunkční na jeho distribuci/prostředí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny