Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zkušenosti s Lenovo ThinkPad Tablet

Hezký dobrý večer,
k narozeninám si mám vybrat tablet cenově do 10 tisíc. Zamýšlené využití je tam, kde se mi zrovna nechce tahat notebook- prohlížení internetu, možná nějaká jednoduchá hra, čtení knih a hlavně škola- chci na tom mít učebnice, můžu si do nich dělat poznámky a velmi důležité- klidně si můžu číst poznámky a učit se tam, kde bych si netroufnul vyndat notebook.

Velikost si představuju 10", ocenil bych USB host, výdrž nad 6 hodin.

Líbí se mi

www.alza.cz/lenovo-thinkpad-tablet-16gb-d265326.htm

Sedí mi výrobce, má pero v těle. Jedna z mála věcí, která mi dělá starost je vysoká hmotnost. Má tu s ním někdo zkušenost?

Předmět Autor Datum
Konkrétní zkušenost s Lenovo ThinkPadem nemám, ale cca před týdnem jsem si také vybíral tablet do 10…
Marek1 13.03.2012 22:31
Marek1
A samozřejmně jsem se rozhodoval také mezi Tebou zmiňovaným Thinkpadem, ale u něj se mi moc nelíbil…
Marek1 13.03.2012 22:49
Marek1
nevím jestli si někdy měl něco od apple, ale mohu doporučit ipad 2 (16gb verze je na tom s cenou pod…
Shepard 13.03.2012 23:18
Shepard
iOS není můj šálek kávy, nikdy jsme si nesedli.
Potkan007 14.03.2012 07:23
Potkan007
jak myslíš, tak co zkusit tenhle? http://www.alza.cz/samsung-galaxy-p7310-tab-8-9-wi -fi-white-16gb-…
Shepard 14.03.2012 10:34
Shepard
U samsungu me osobně nejvíce vadí, ze nejde rozšířit pomoci SDHC karet, což je podle mého názoru vel…
marek1 14.03.2012 12:37
marek1
mě ios vyhovuje, a proto bych vzal ipad 2, nejlépe s velkou pamětí, protože kdyby apple měl sd karty…
Shepard 14.03.2012 13:58
Shepard
Mam doma Lenovo ThinkPad tablet. Jsem spokojeny a jsem rad, ze jsem nekoupil Samsunga- kvuli peru, t… poslední
Potkan007 15.03.2012 10:05
Potkan007

Konkrétní zkušenost s Lenovo ThinkPadem nemám, ale cca před týdnem jsem si také vybíral tablet do 10 000,- a vlastně jsem se rozhodoval mezi Acerem Iconia Tabem A500 a Asusem Transformeerem, ovšem bez klávesnice. Nakonec jsem si vybral Acer Iconia Tab A500, hlavně mě převážilo na jeho stranu právě USB host tzn. můžeš do něj naprosto v pohodě napojit flashku a vše běží v pohodě. Další velká výhoda Aceru se mi zdá, že Tablet je z hliníku a tím trošku odolnější než plast. Jinak se dá říci, že tyto tablety jsou hardwerově téměř totožné i co se týče váhově. Váha něco málo přes 700 g mně vůbec nevadí, v pohodě se na to dá zvyknout. Jinak myslím si, že Lenovem nic nezkazíš, já bych ovšem doporučoval ten Acer kvůli mnou zmiňovaným výhodám. Mám ho týden a nemůžu si ho vynachválit... Jestli máš nějaké otázky klidně se ptej.

U samsungu me osobně nejvíce vadí, ze nejde rozšířit pomoci SDHC karet, což je podle mého názoru velka nevýhoda. Pote také absence klasického USB portu a také, ze tento typ je menší. Jinak myslím si, ze výdrž třeba mého Aceru je dostačující okolo 10 hodin běžného využívání, tzn. brouzdani po net, čtení mailu ci sledování videi z youtube.

mě ios vyhovuje, a proto bych vzal ipad 2, nejlépe s velkou pamětí, protože kdyby apple měl sd karty tak by to asi nebylo moc rychlé, takhle ikdyž je plný disk je pořád stejně rychlý. iPad sice nemá usb ale jestli to myslíš pro přenosný disk tak by to mělo jít s nějakým konvektorem (jen by to muselo být přes program usb disc). Lenovo sem nikdy neměl tak nemohu posuzovat, ale ten samsung (i přes odpor k němu) není tak špatný (zkoušel sem tu 10") android se občas seká, špatně se hledají FW, málo která aplikace jde, zkrátka bych to nechcěl, ale itak ho doporučuji. Ten Lenovo think pad zkus přes google, najdeš jistě i uživatelké recenze, to samé udělej s Samsung galaxy tab, a porovnávej (nejlépe i s tablety okolo 10tisíc)

Mam doma Lenovo ThinkPad tablet. Jsem spokojeny a jsem rad, ze jsem nekoupil Samsunga- kvuli peru, takovej Photoshop touch s perem nema chybu, spoustu veci vcetne prace s vrstvama v tom jde zvladnout.
Na druhou stranu jediny, ale o to vaznejsi problem je nabijeni. Jako jeden z mala tabletu se nabiji pres microUSB a bohuzel se drzi standardu a nepusti vic jak 500mA! V 6 vecer jsem ho privezl z obchodu, daval jsem mu do tela a zaroven se nabijel. Po 4 hodinach v 10 vecer jsem si sel lehnout a baterky bylo 50% z puvodnich 15%. Ted je na nabijecce, 100%, dostava poradne zabrat a nevybije se. Tohle jde resit dockem, ktery nabiji vyssim proudem pres specialni konektor, ale dat 2000 mi prijde momentalne zbytecne, treba casem.

Kdyby mel nekdo nejaky dotaz, nemusi se me bat, rad odpovim.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru