Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ntldr missing strikes again

na jednom pc ktore som robil ja sa periodicky objavuje tato chyba. vzdy ju odstranim ale po 2-4 tyzdnoch mi ty nestastnici volaju ze to tam maju znova. reinstal nechcem robit. co moze sposobovat tuto periodicitu? chybu odstranujem prekopirovanim ntldr z instalacneho cd. system xp sp1 en

Předmět Autor Datum
fat32+nekorektne vypnutie alebo pad systemu, ak je tam NTFS, tak to bude horsie alebo sa niekto "hra…
mkmt 05.07.2006 18:04
mkmt
kromě výše uvedeného mě napadá: co je to za hardware? Nebude tam nějaký provařený průšvizek mezi ID…
touchwood 05.07.2006 18:09
touchwood
Periodicitu sposobuje pravdepodobne pouzivatel :)) Keby mu odchadzala cela prva particia tak poviem…
MM.. 05.07.2006 18:11
MM..
system je ntfs a zasah uzivatela moc neverim pretoze je dost neznaly. podozrenie na virus sa nepotvr…
fleg 06.07.2006 05:53
fleg
Podrobnosti už si nepamatuju, ale to samé se mi dělo u jednoho stroje, kam jsem systém přenesl ze zá…
anarchist 06.07.2006 06:11
anarchist
...odstranujem prekopirovanim ntldr z instalacneho cd. system xp sp1 en... pokud už mají sp2, tak se…
lední brtník 07.07.2006 12:46
lední brtník
sedi...system som instaloval ja a ntldr kopirujem z povodneho cd poslední
fleg 07.07.2006 23:10
fleg

Periodicitu sposobuje pravdepodobne pouzivatel :)) Keby mu odchadzala cela prva particia tak poviem ze nema vo Win 48bit LBA (ale aj tak preistotu spust enablebiglbatool.htm ze co vypise), ale chybajuci len ntldr a vsetko ostatne OK? ::) Neviem si predstavit virus ktory by robil takyto nezmysel (mazanie ntldr, naco by to bolo tomu virusu dobre?), jedine co sa mi zda pravdepodobne ze sa tam kazde 2 tyzdne snazi pouzivatel nacpat nieco (napr. nejaky iny OS apod.) a odstreli to alebo co ja viem co tam ten pouzivatel instaluje/maze/spusta nejaky cleanovaci program alebo co...

Inac bolo by mozne ze nieco mu pravidelne nakazi ntldr a on potom spusti kontrolu antivirom, vyhodi mu to ze ntldr nakazeny, a on ho da vymazat :-D Skus sa ho na to opytat :-)

system je ntfs a zasah uzivatela moc neverim pretoze je dost neznaly. podozrenie na virus sa nepotvrdilo pretoze som tam ziaden nenasiel a navyse silne pochybujem zeby nejaky virus nicil ntldr.
ms pise o fragmentacii mft root foldra a prilis velkym poctom suborov v tomto adresari co sa mi zda ale divne lebo poznam kopec inych xp ktora musia byt podla mna ovela viac "zasrate" mnozstvom suborov v root foldri.
ms odporuca pouzitie bcupdate2 utility ale pride mi to cele take divne kedze doteraz som sa s opakovanim tejto chyby nestretol u inych pc.
pc ma jeden rok silne pochybujem ze nepozna biglba (disk je tusim 120GB) ale teoreticky by sa to dalo tymto vysvetlit este to pre istotu overim.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru