Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Speedswitch XP - dynamická změna frekvence procesoru

Tak tu máme novou verzi Speedswitch XP, speedswitchxp

Používám ho na notebooku už asi 2 roky, dostal jsem se k němu náhodou. Koupil jsem si (tenkrát) Acer Aspire 1356LMi, má mobilní Athlon 2800+, takže by měl jet max. kolem 2.2 GHz. Jenže Win mi pořád ukazovaly max. kolem 1400 MHz a když jsem psal tenkrát celej nešťasten Aceru, tak mi odpověděli něco ve smyslu "to není chyba, to je vlastnost" - Win snad neměly/nemají (?) podporu pro dynamickou zmnu frekv. (možná jen pro tyhle AMD). Tak jsem se dostal k SpeedSwitch XP (verze 1.4) a mám možnost si v SysTray zvolit jeden ze 4 profilů: max. performance (procesor furt na max), dynamic switching, max. battery a battery optimized.

Doporučuju!

Pavel

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pre AMD tusim bolo treba nejaky specialny ovladac nainstalit, alebo si mal v ovladacie panely - ener…
MM.. 06.07.2006 18:16
MM..
Jako majitel DualCore jsem zkoušel SpeedSwitchXP, NHC a nakonec jsem zakotvil u RightMark CPU Clock:…
Jan Fiala 11.09.2006 12:54
Jan Fiala
Jen abych se ujistil (mají toho sw víc), jde o tohle: CPU RightMark Lite 2005 v1.3 nebo RM Clock Uti…
Pavel 11.09.2006 13:56
Pavel
RM Clock Utility (formerly known as AMD64CLK) poslední
Jan Fiala 11.09.2006 15:00
Jan Fiala

Pre AMD tusim bolo treba nejaky specialny ovladac nainstalit, alebo si mal v ovladacie panely - energia nastavene ze "battery optimized" (speedswitchXP ti to automaticky prestavil na seba, t.j. "SpeedswitchXP" :-)), ale speedswitchXP je dobry v tom, ze si rychlost CPU vies seriozne kontrolovat, a nie ako podpora od MS vo Win ze to robi samo nieco a nikto nevie co (ako ostatne vsetko od MS).

Zaujimavy je tiez program "Notebook Hardware Control" chc.htm
Vie toho trochu viac, pisu ze aj cosi s vetrakom, ukazuje aj freq. v systray, len treba mat nainstaleny NET Framework 2.0 (mozno sa NET Framework aktualizuje sam cez Windowsupdate alebo uz je v servicepacku zhlavy neviem, ak nie treba si ho stiahnut od MS).

P.S. tieto utility radsej by som nepouzival ak je uz od vyrobcu noteboku predinstaleny nejaky iny program na ovladanie rychlosti CPU apod., aby sa to medzi sebou nemlatilo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru