Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem rozdiely v prehliadacoch (css)

opakuji

V css piš jednotky např.:<div style="width: 400px"> nebo <div style="width: 75%">.
Stejně tak u nulových hodnot např.: h2 {margin: 1.5em 0px 0.5em 0px}.

1/
Máš pravdu, já si toho nevšiml, koukal jsem doleva ne doprava. Asi máš daný objekt moc dlouhý, a proto tam přebývá jeden pixel, to může být klidně orámováním, které objekty taky roztahují. Přesně jsem to ale nezkoumal, čím je to způsobeno. Třeba zmenši uprostřed to oddělení(sloupeček), to stejně nikdo nepozná že to bude o pixel kratší :)).

2/
width:auto; bych nepoužíval vždyť je to výchozí hodnota, když není nic nastaveno, takže je to zbytečnost (nebo se pletu http://www.jakpsatweb.cz/css/width.html :?:)

Písmo se mě líbí, ale nějaké rozdíly jsem v něm nezkoumal, ale zaměřil se na ten bug (margin). Když jsem ti předtím radil abys tam dal <div class=menu_vertical style="Overflow:hidden"> bylo to z důvodu, pač něco daný objekt rozatahovalo, a já nezkoumal co to je a prostě jsem to skryl (Však jsem také psal, že je to prasácké řešení).

Takže teď tam dáme margin: auto; jak sis přál. V index.html 76 řádek zruš to jak jsem ti radil (style="Overflow:hidden").
V souboru style.css uděláme nějaké změny, něco zrušíme, něco přidáme.

V elementu
.navkat
{
zruš:
width:auto;
margin:50px auto 5px auto;

a dej nové parametry:
width:150px;
margin:auto;
}

V elementu
.navkat li
{
zruš:
width:215px;
}

V elementu
.navclanky
{
zruš:
width:200px;
}

Poslední dva elementy to roztahovaly a já ti radil to skrýt, ta definovaná délka je tam zbytečnost, jelikož bez definování délky si to bere délku z nadřazeného objektu (v tomto případě .navkat). Doufám, že jsem to vysvětlil srozumitelně, už je na mě moc pozdě :-(. Aspoň jsem to s tím margin pochopil tak, že jsi to chtěl na střed v různých prohlížečích). Každopádně teď je to lepší, než to bylo předtím (hlavně všude je to téměř stejné a to je zásadní), viz. příloha.
screenshot-10.jpg - IE
screenshot-9.jpg - Mozilla

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny