Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno HDD nejde inicializovat - zamčený

Zdravím všechny...

Už přes týden se dnažím rozchodit disk, ale nějak mi již docházejí nápady. Proto budete-li někdo mít nápad, prosím, dejte radu...

Specif. disku:
SATAII Samsung 80GB

OS:
WIN7 Profesional

Potíže:
Disk není v BIOSu vidět, pokud jej připojím interně na kabely, přesněji položka SATA se mi ukáže, ale nezobrazí název připojeného disku. Když na položku najedu, vypíše mi informace o volume na nulových či neznámých hodnotách. Jakmile disk připojím na redukci a USB port 2.0, udělá v BIOSu to samé. Vypíše další USB port, zobrazí název WD SES (redukce), ale info je nulové či neznámé.
V PC se mi (kupodivu) pod Správcem disk zobrazí, ale nejde inicializovat, neboť po vyzkoušení mi vypíše chybu s textem "disk uzamčen". Nerad pracuji s externími programy, proto se snažím vyžít s tím, co mi win dovolí. Potíže s diskem začaly po posledním reinstalu OS, kdy mi při snaze o formátování disku při instalaci zůstal půl dne viset na 5ti procentech. Formátuji vždy pomalu. Disk nespadl, nebyl magnetizován, navlhčen, nesprávně odebrán, změněn typ formátu ani disku na dynamický či tak podobně. Rok prostě běžel v tom PC, ve kterém pracuji i nyní, nic nebylo měněno, plný reinstal na onom disku za celou dobu prováděn cca třikrát.

Co jsem zkoušel:
- Pár ext. programů v PC známého, kdy disk byl se stejnými informacemi z BIOSu, jako v mém a v oněch programech mi z větší části vyhazoval chyby. Nelze z disku číst; error apod., nikdy však chybné sektory, disk nenalezen nebo tomu obdobné hlášky. Disk byl tedy viditelný.
- Inicializaci disku i v jiném PC, interně i externě. Bez výsledku.

Disk běží, není nijak hlučný, je slyšet, že když se na něj chci dostat, tak pracuje... Jako například systémový disk, když je v provozu.


Můj hlavní dotaz tedy proto spočívá v tom, co mohu udělat pro "odemčení" disku, ať s ním mohu normálně pracovat? Leží mi na stole ještě dva podobné, ale již o větší kapacitě, zkouším na tom nejmenším, abych další dva nepodělal. Mimochodem - reklamace není možná a nerad bych je vyhazoval hned na začátku.

Velmi děkuji za případné rady.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny