Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem První zkušenosti s tenkým klientem nComputing nStation L110

Jsa inspirován kolegou Pavlem na http://pc.poradna.net/question/view/44109-tenky-kli ent-ncomputing-nstation, pořídil jsem si shora uvedeného tenkého klienta, přičemž hlavním kritériem daným mou hamižnou povahou byla jeho cena (3.653,- Kč bez DPH).
Hned v úvodu musím konstatovat, že jsem spokojen. Terminál je rychlý, při běžných činnostech zejména kancelářského charakteru nepociťuji nějaké rozdíly ve srovnání s prací na serveru.
Jediné omezení je, že již nelze zvýšit rychlost síťového přenosu dat nad 100 Mbs, na kterou je terminál konstruován. Z toho vyplývá, že si nemohu přehrávat videosoubory a stejně tak jsou problémy při přehrávání souborů zvukových.
Dalším omezením je grafika, kdy si terminál zřejmě nějak emuluje virtuální grafickou kartu, takže nejde nastavit jiný počet barev či vyhlazení písma.
Co mne dost rmoutí, že nejsem schopen toho klienta připojit na další terminálový program WinConnect, pod kterým provozuji další počítače sloužící jako terminály a přes který se připojuji na PC z Internetu. Pravděpodobně vyžaduje svůj proprietární systém, na který má přizpůsobený chip.
Naproti tomu velkou výhodou je, že na serveru si lze vyhradit jeden USB port, který slouží jen pro potřeby terminálu. Z něj mám vyveden do místnosti s terminálem skrze zeď jeden 5m (neposilovaný) USB kabel s hubem, na kterém mám připojena všechna potřebná (a fungující) zařízení a to i ta, jež nemají vlastní napájení. Zatím tedy jediné zařízení, kvůli kterému musím osobně docházet k serveru, je DVD mechanika a i to by šlo řešit dokoupením externí verze.
Další výhodou klienta je jeho přenositelnost (malá krabička (260 g) s adaptérem), nezapomenout ale, že musíte sebou vzít i periférie včetně monitoru.

Summa summarum, kdo chce mít něco jako další počítač obdobný PC na práci a na připojení k internetu (ne tedy k hraní her a multimediální zábavě), může toto zařízení bez problému využít.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny