Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Po zapnutí kompu jiný čas i datum

To že komp po práci vypínám ... šetřím elektřinu,větráky kerý se točí pořád,
Nuž neni vypnout a vypnout. Je rozdiel vypnout ATX zdroj funkciou - " vypnout počítač " a vypnout - odpojit od elektrickej siete 230 V.

Vypnoutí ATX zdroja funkciou - " vypnout počítač " uvedie zdroj do režimu "Standby" ako je bežné u všetkých dnešných elektronických výrobkov /televizory, DVD ... atd /, v tomto režime spotrebič ostáva pripojený k sieti, minimalizuje vykonávané činnosti, spotreba el energie je taktiež minimalizovaná, typicky neco medzi 0,5 - 4 Watt. V tomto režime niektoré funkcie mainboardu sú aktívne, napr. je možné PC spustit povelom z LAN siete - Wake On LAN, napájenie hodín je taktiež zabezpečené a není nezávislé od stavu záložnej baterie.

Otázka spotreby nameranej elektromerom je mierne neistá. Charakter odoberaného prúdu je kapacitný, co rozvodné závody vidia radi, neustále bojujú s indukčným prúdom a na vyrovnanie tohoto pre nich nepriaznivého stave musia instalovať obrovské baterie kompenzátorov. Väčšina domácich elektromerov starého typu /otáčajúci sa hliníkový kotúč/ ak je pripojený 1-2 spotrebič v režime "Standby", žiadny odber neregistruje a nenameria. Co namerajú moderné elektronické, overené nemám.


Vypnout - odpojit od elektrickej siete 230 V, je nekompromisné odpojenie od zdroja el. energie a funkcia hodin je plne závislá od stavu záložnej baterie.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny