Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Doporučíte tarif?

Hoj,
jsem to dlouho nějak neřešil, protože jsem nějak neměl chuť, ale poslední vyúčtování mě nasralo a tak jsem se tím začal prohrabávat a zjistil jsem, že volám za 6,50 Kč a sms za 1,20...
Takže poslední paušál i s internetem na plno v mobilu přes 1400,-

Docela rád bych změnil minimálně tarif, zítra budu volat vodníkům, s tím, že od nich chci odejít a rád bych se dostal na retenci.
Co z toho jde vytřískat, jak postupovat a další tipy byste neměli?

PS: vím, že spousta lidí má firemní tarify, které jsou brutálně zvýhodněné. Prosím, nezavádějte diskuzi tímto směrem, tuto možnost momentálně nemám a zbytečně mě naserete :)

Předmět Autor Datum
A jakej máš teď paušál? Co nabízí za svou cenu?
Prasak 16.04.2012 23:20
Prasak
Mám tarif Neon S, od O2. Standard: Volání o víkendu a státním svátku zdarma na mobily a pevné linky…
RITCHI 17.04.2012 00:31
RITCHI
volám za 6,50 Kč Za minutu? Je to pausal s viazanostou? Nemozem poradit, ako Slovak, ale taky paus…
Dreamer 17.04.2012 12:33
Dreamer
No, právě, je to hnus. Dneska jdu k vodníkům zjistit svoje identifikační heslo, které mi prý kdysi p…
Redsnake 17.04.2012 12:39
Redsnake
urcite, jestli za telefon utratis 1200,- mesicne, tak neco uhadas. Ta cena 6,50 za minutu je urcena…
Redmarx N 17.04.2012 13:22
Redmarx N
cena 6,50 za minutu je urcena pro takove jako jsem ja, kterym mesicni ucet nepresahne 3 stovky Ani…
Dreamer 17.04.2012 21:02
Dreamer
Ale zajímají je všichni, ale jednat začnou až tehdy, až zákazník začne převádět číslo, pak začnou sm…
Prasak 17.04.2012 21:36
Prasak
dneska jsem tam volal s tím, že mě zajímá jestli u nich mám závazky a že mě kontaktoval konkurenční…
Redsnake 17.04.2012 21:47
Redsnake
Nezajimaji. Presel jsem uz dvakrat a ani jednou je to nezajimalo, T-Mobile mel jeste tu drzost mi na…
RedMaX 17.04.2012 22:05
RedMaX
tak jdu s vysledkem. V podstate to vypadalo tak, ze jsem volal na infolinku, ze jako kdy muzu odsto…
Redsnake 20.04.2012 19:31
Redsnake
Tož blahopřeju, že se ti to povedlo. Já kdysi získal lepší tarif díky tomu, že mi vypršela dvouletá…
Prasak 20.04.2012 20:20
Prasak
pro mě byl tahák ten telefon. Konkurence nabízela zte skate, ale to by pro holku nebylo. navíc tam b…
Redsnake 20.04.2012 20:23
Redsnake
Já si vždycky přál, aby mi nabídli nějakej levnej telefon. Byl jsem u T-blbaju 10 let a nikdy jsem p… poslední
Prasak 20.04.2012 20:27
Prasak

Mám tarif Neon S, od O2.

Standard: Volání o víkendu a státním svátku zdarma na mobily a pevné linky, 40 volných volných minut do všech sítí, jinak hovor 5,60 Kč/min, SMS za 1,60. To je za 300 Kč měsíčně.

Po téměř půlhodinovém rozhovoru s operátorem a pohrození odstoupení od smlouvy, jsem za tři stovky vyhádal k těm 40 minutám ještě 200 volných minut navíc do všech sítí, takže dohromady 240 minut. A navíc nejenom o víkendech, ale platí to i ve všední dny! Chce to se nedat, nenechat se odbýt a tlačit na ně. Když jim trochu pohrozíš, většinou na nějaký ten ústupek přistoupí.
Vzhledem k tomu, že nejsem žádnej "Kecal z Prodaný nevěsty" a SMS posílám minimálně, skoro pokaždé se vejdu do těch 240 minut, takže jen výjimečně zaplatím víc jak ty tři stovky za měsíc :puff: Ovšem, samozřejmě bez internetu.

volám za 6,50 Kč

Za minutu? Je to pausal s viazanostou?

Nemozem poradit, ako Slovak, ale taky pausal Start a aj dalsie od konkurencie umoznuju bez viazanosti volanie za 12 centov (3.60 SK) - a to nehovorim o roznych vyhodach, volaniach zadarmo na iste cisla a pod., takze mi to pride riadne drahe, ci uz je pausal viazany alebo nie.

Neviem co ti ponuknu, ale bol by som narocny, zisti si predtym moznosti u konkurencii, argumentuj tou cenou 6.50, ak si to dobre vypocital, tak pri cene ktoru ma napr. ten pausal Start by som si za 2 roky pri tom rozdiele ceny nasetril aj na dva, tri mobily, takze ani dotovany mobil neprejde, je to strasne drahe.

No, právě, je to hnus. Dneska jdu k vodníkům zjistit svoje identifikační heslo, které mi prý kdysi poslali, no, bez něj neudělám po telefonu nic, hlavně že do samoobsluhy se dostanu. Kdo nastavoval ten způsob zabezpečení je pěknej idiot.

Rád bych se prohádal až na retenci, ideálně se dostat k telefonu za korunu a volným minutám. Uvidíme..
Přeci jen jim tam měsíčně nechávám slušný ranec, tak by mohli mít zájem mě udržet.

urcite, jestli za telefon utratis 1200,- mesicne, tak neco uhadas. Ta cena 6,50 za minutu je urcena pro takove jako jsem ja, kterym mesicni ucet nepresahne 3 stovky, me na pohruzku, ze prejdu jinam jenom pokrcili rameny. Tak jsem zrusil internet v mobilu a tarif a ted na kartu neprovolam vic jak stovku mesicne. Ovsem nevim proc jsem si vlastne kupoval smartphone. 3-[

cena 6,50 za minutu je urcena pro takove jako jsem ja, kterym mesicni ucet nepresahne 3 stovky

Ani by som nepovedal, ja na jednom pausali prevolam este menej, je neviazany a mam cenu 12 centov, odhadom tak 2.50 KC.

me na pohruzku, ze prejdu jinam jenom pokrcili rameny

Tu je dobre vidiet rozdiely medzi CR a SR, ja som raz mal jeden sekundarny pausal zadarmo k hlavnemu, tusim to bol pausal 1€ a ked som chcel zrusit cislo, tak mi ponukli pausal ktory zodpovedal pausalu asi 10€ za cenu 3€. Vas u susedov uz taki ludia nezaujimaju - a mozno to aj suvisi s tymi cenami, u nas je konkurencia aj v sektore s nizkym poctom minut, aj ked je pravda ze doteraz to bola tiez bieda, az kyslik to rozbehol, potom sa pridali dalsi.

dneska jsem tam volal s tím, že mě zajímá jestli u nich mám závazky a že mě kontaktoval konkurenční operátor s nabídkou přístroje za korunu, volných minut a sms. Když zjišťovali, řekl jsem, že bych nerad uváděl konkrétní čísla.
Tak že mě prej bude do konce zůčtovacího období kontaktovat jejich speciální oddělení s nabídkou..
Uvidíme s čím se vytasí

Nezajimaji. Presel jsem uz dvakrat a ani jednou je to nezajimalo, T-Mobile mel jeste tu drzost mi nabidnout "zvyhodneny" tarif na vyssi castku nez kterou jsem bezne provolal. ]:) A jestli jsem mesicne utratil 250,- a oni mi nabidnou tarif, ktery byl na cenikovou cenu 400,-, pricemz mi ho nabidli za 300,- tak to mi pripadalo jako kdyby chteli primo rict "tahni treba do prdele". 3-[ (sorry za to vyrazivo)

Dreamer: Vicemene jsi si v druhem odstavci odpovedel na prvni, u vas funguje konkurence v CR ne, proto je 6.50 za minutu uplne bezna cena.

Redsnake: Dej vedet, jak to dopadlo. :-)

tak jdu s vysledkem.

V podstate to vypadalo tak, ze jsem volal na infolinku, ze jako kdy muzu odstoupit. Oni mi dali info, ze nemam momentalne zadne zavazky a ze muzu odstoupit hned. Pak se ptali na duvod, ktery jsem vysvetlil tim, ze konkurence nabizi vyhodnejsi tarif a telefon v hodnote 4-5 tis za korunu.
Clovek na telefonu mi slibil, ze to preda na specializovane oddeleni a ze me do konce zuctovaciho obdobi budou kontaktovat.

Dnes, po asi trech dnech mi to nedalo a zavolal jsem jim, co se jako bude dit, ze nechci zbytecne platit dalsi zuctovaci obdobi a ze zvazuju okamzity odchod. Pan na infolince me prepojil na specializovane oddeleni, kde jsme se chvili bavili o tom, jaky mam nastaveny pausal, co vyuzivam, co ne a co mi nabizi konkurence.
Konkurence nabizela 500 mega fup pro mobilni internet, plus 50 volnych minut a sms v ramci site zdarma. Plus telefon za tech 4-5 tisc.
Pan udelal nabidku s tim, ze jsme prvne resili pausal.
Tzn: internet v mobilu na plno za nejakych 300/600mb. Volani za 5 kc, s tim, ze 50 minut je s 50% slevou, tzn asi za 2,5. Pak 30 min volani zdarma a 100 sms zdarma. Dale jsme handlovali telefon, coz bylo na dlouhe lokte, no, ze zacatku nabizel nejaky huawei s 4 radkovym displejem a cernobily. Coz jsem mu rekl, ze jako fakt ne..
Zeptal se me na mou predstavu a ja rekl ze nevim.
Domluvili jsme se, ze si projdu jejich eshop a reknu oc mam zajem.
Hodi se mi darek pro pritelkyni, tak mi pad po zbezne prohlidce htc wildfire s.
Cenu mi za nej upravil na 577kc. Bezna cena je kolem 3,5 az 4,5 tis.

Result: mam pausal kde je 600 mb dat, 30 minut zdarma, 100 sms zdarma, 50 sms s 50% slevou.
Minimalni mesicni plneni 540 korun. Predtim jsem platil cca 1000> takze me to nerozhazi. Ve finale po prekroceni sms a volani zdarma volani i sms levnejsi nez jsem mel, protoze jsem mel sest let stary pausal.

Myslim si, ze me dostali zpatky jeste pomerne levne, nicmene dulezite je, ze to jde a kdo je vic aktivni, mozna by jeste vyhandloval:)

takze cest retenci a kdo muzete, podrazdete sveho operatora.

Tož blahopřeju, že se ti to povedlo.
Já kdysi získal lepší tarif díky tomu, že mi vypršela dvouletá vázací smlouva a přešlo to na dobu neurčitou. A pak mě začali sami otravovat a nabízet, abych se upsal. Nabídli zajímavej paušál pro obě moje čísla. Ale telefony ne. Jenže to bych se zase musel uvázat s nějakým minimálním plněním, nebo by to byly dreky typu toho hnůjjauvej.

Asi po roce to ztratilo na významu, protože zaměstnavatel nabídnul výbornej benefit - až dvě čísla ve firemním tarifu pro každýho zaměstnance :-)

Já si vždycky přál, aby mi nabídli nějakej levnej telefon. Byl jsem u T-blbaju 10 let a nikdy jsem pro ně asi nebyl tak cennej. Kdysi jsem si to sám naivně prodlužoval a nevytřískal výhodu, a až se konkurenční boj přiostřil, tak jsem z toho měl jen ten paušál. Ale to bylo taky v době, kdy jsem už toho moc neprovolal, takže jsem byl relativně malá ryba.
Jen jednou jsem dostal telefon za korunu, když jsem pořizoval druhou SIM pro manželku, to dávali ke každýmu novýmu tarifu. Ale byl to nějakej šmejd Samsung, dal jsem to tchyni.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru