Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomozte kamarádovi s diplomkou - téma zálohovaní/obnova systému.

Ahoj, deptání nevadí;-).. uvítám připomínky, dotázník se stále ladí..

Na úvod každý takový výzkum na dp. by měl obsahovat hypotéze, které se pak ověřují... V mé diplomce bude výzkumu věnována jenom část. Zabývat se bude také projektem ObnovaNG, který se používá na Slezské univerzitě v Karviné, kde vznikl před cca 20.lety a pořád se vylepšuje. Celé je to postavené na rsync protokolu. Je to open-source a zkušenosti z provozu jsou dobré... Na VŠ je přes 500pc(převážně učebny,pár terminály), studenti se ve výuce různé v PC šťárají a někdy je třeba obnovovat i vícekrát za den, všechno je téměř automatické, možné provádět dálkově pár kliky. Zajímám se primárně o obnovu celých systémů, ne konkrétních dat. Některé možnosti se zdají být zbytečné nebo nesmyslené ale svůj smysl mají. Třeba domácnosti... jen pro zajímavost chci porovnat, jak moc se liší domácnost a třeba školství ve výběru softu...

Znám pár lidí co tohle řeší PC na různých školách, dokonce i na VŠ. Můžu říct, že jsem byl zděšený, když jsem zjistil, že skoro všichni používají Acronis. A když se s tímhle řešením spokojí i VŠ, tak nelze moc očekávat velký výskyt komplexnějších systémů u firem, kde není taková četnost obnovy na jednu stanic. Apospoň já to nepředpokládám... Z toho jsem vycházel. Uvídíme jaké budou ve finálé výsledky.

Aketuálně Acronis používá 24% dotazovaných, jsou tam hlavně školy... zatím nejčastější výskyt... ale ještě je brzo na závěry...

Softu je celá řada a výčet desítek systémů by byl nepraktický... proto jsem vybral jen pár kousků, na které jsem narazil nejčastěji v okruhu lidí, kde sepohybuji. Možnost napsat vlastní řešejí tam je :-)

Milionová řešení pro tisíce PC nepoředpokládám.. ale co kdyby? možnost výběru tam je...

Nově otázka č.2 obsahuje možnost výběru Magnetických pásků...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny