Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomozte kamarádovi s diplomkou - téma zálohovaní/obnova systému.

Aha, takže se ani nejedná až tak o zálohování, jako spíše baremetal restore.

Z tohoto ohledu se mi jeví Acronis (pokud je použito centralizované firemní verze) jako spíše to lepší řešení za rozumné peníze. Dokonce i použití "domácí" verze je díky celkem kvalitnímu restore CD (které by neměl být problém předělat na PXE verzi) vcelku "hratelné". Vcelku pak nechápu to "zděšení," protože Acronis je v tomto ohledu jak cenově, tak funkčně více než přijatelný. No a kdo chce řešení opravdu zdarma, zvolí FOG.

Celé to je stejně jen o tom, že to tvé řešení má smysl jen ve školách nebo testlabech (což je v podstatě totéž), větší cenu má čistě nainstalované PC, než uživatelská data (pochopil-li jsem správně), což je v přímém rozporu s tím, jak to chodí v komerčním sektoru (samozřejmě s výjimkou testlabů) - tam naopak nikoho nějaký SW nebo HW nezajímá, důležitá jsou data.

I z důvodů výše uvedených ti znova doporučuju zcela zásadně změnit scope práce a velmi bych se přimlouval i o změnu názvu, protože toto nemá se zálohováním pranic společného, je to spíše massive image deployment, tj. prakticky to, co provádějí OEM výrobci PC hardware.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny