Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomozte kamarádovi s diplomkou - téma zálohovaní/obnova systému.

Faktem, je že se nejedná zase tak o výzkum zálohování jako obnov. Ale podívejme se na celý proces... Prvně je zapotřebí vytvořit zálohu, potom až můžeš dělat obnovu. Bez zálohy, není obnova. Při aktualizaci záloh, opět zálohuješ a pracuješ ze stejným nástrojem jako při obnově. Proto ta formulace obnov a záloh.

Acronis je přes PXE hratelné, netvrdím, že ne. Vím jen o lidech co nepoužívají práci ze síťí, ale dynousarsky chodí s přenosným médiem, konkrétně USB, proto to zděšení..

Celé je to o tom, že dobře nainstalované PC má také svoji cenu, jak v testlabech tak i komerční sféře, státním sektoru atd... Data jsou důležitá pro všechny, o tom žádná. Data jsou však bezcená pokud, si je nemáš na čem vytvořit, přehrát, upravit, zpracovat. Tady zase přichází na řadu dobře vyladěný OS. V komerčním sektoru, je obzvlášť vyladěný OS důležitý. Co v testlabech? nejeden dobře systém? tým si hraje, řeší problém, zkoumá.... o co jde? v celku zábava :) Komerční sektor je však něco jiného, co takový burzovní makléř, když mu selže v klíčový okamžik OS, modrá smrt. Trhá si vlasy o kolik právě přišel. Dispečeři, bezpečnostní agentůry... to všechno potřebuje mít fuknční SW i HW, v případě havárie systému mít možnost co nejlépe a nejefektnějic obnovit. Pak jsou některé počítače na výrobě,co koordinuje výrobu? špatně funkční řídící software nebo OS rovněž může způsobýt nemalé ztráty v podniku, rozhodit časový plán... a mnohé jiné případy...

Já v diplomce zkoumám nástroje jakým se vytvářejí zálohy a následně provádí obnovy PC v jednotlivých provozech. Kde každé PC nebo skupina má své specifické OS a SW upravené na míru.
OEM výrobci PC HW masovým instalováním z imagu vyrábějí produkt, trošku jiný případ než řeším, tam se nejedná o obnovu nějakého stavu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny