Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Acer Smart Card

Mám Acer TM 803 LCi ve kterém je zabudovaná Acer Smart Card která mi fungovala s Win XP sp1. Po nainstalování sp2 se to začalo kousat (tvrdý restart). Odinstaloval jsem aplikaci i ovladače a rok na to kašlal, ale dnes je krásný večer po dešti sedím na terase po levé ruce gambáč a hodlám to řešit. Máte s tím někdo nějakou zkušenost. Podotýkám že na Acerwebu je asi neaktualizovaný ovladač i aplikace. Noťas mám dvaapůl roku a docela mě štve že to s sp2 nefachčí tak jak má.
Za každou radu děkuji.

Předmět Autor Datum
Zlikviduj XP, integruj SP2 do XP a zkus to znova. nLite znáš ?
Fuente 25.07.2006 19:32
Fuente
nLite znám. K tomu noťasu je OEM Win XP prof. sp1. Je to upravený system na dvou CD a jedno boot CD…
Skipi 25.07.2006 21:55
Skipi
Vezmi (pujc si od kamarada apod.) si jakekoliv "normalni" OEM CD a nainsaluj to z nej. Produkt key p…
Jan Fiala 25.07.2006 22:41
Jan Fiala
Zítra se zkusím po kamoších pozeptat po nějaké OEM licenci. Je zajímavé že tahle instalačka po mě an…
Skipi 25.07.2006 23:10
Skipi
Převodem to nebude. Ale ta instalačka Widlí k Aceru je totálně na prd. Teoreticky s tvým klíčem nebu…
Rce 25.07.2006 23:17
Rce
Preco musis "vyhazet" napr. Acrobet Reader 4? ten nemoze vadit servicepacku ani hotfixom. Skusal si…
MM.. 26.07.2006 14:17
MM..
Ano nevadí jako spousta dalších programů co se tam při té instalaci nacpou a to se bohužel nedá ovli…
Skipi 26.07.2006 17:04
Skipi
Nie v manualech, ale v spravcovi zariadeni - card reader - pravy klik - vlastnosti - podrobnosti. Pr…
MM.. 26.07.2006 18:12
MM..
Spíš by mě zajímalo, kde je krásný večer po dešti. V Praze a okolí je vyschlo na troud, že z toho za…
Remca 25.07.2006 23:00
Remca
Ten krásný večer byl už sice včera, ale i dnes to vedle mě cinká tím neodolatelnýn zvukem. Pitný rež…
Skipi 25.07.2006 23:20
Skipi
Platinium Secure už chodí. Aplikaci blokoval windowsovskej firewall a ten je tak blbě dělanej že ode… poslední
Skipi 31.07.2006 16:28
Skipi

nLite znám. K tomu noťasu je OEM Win XP prof. sp1. Je to upravený system na dvou CD a jedno boot CD s ovladačema a různejma ptákovinama který po instalaci odinstalovávám. Jinak to prostě nainstalovat nejde a nLite na takto upravený systém taky ani nespustím(jiný adresáře a soubory než na original instalačkách. Např. I386 tam vůbec není). Ideální by bylo mít čistý XP a instalovat co chci a ne tam mít hned po instalaci nacpaný strašně starý ovladače a programy které před instalací sp2 a dalších hotfixů musím vyházet (bluetooth ovladače, Adobe Reader ver.4 atd. atd.-majitelé Acerů jistě vědí o co jde.) Bohužel je to OEM verze. Po tuto istalaci ta Smart karta ještě funguje ale jakmile tam dám sp2 a převedu disk na NTFS začne problém.

Zítra se zkusím po kamoších pozeptat po nějaké OEM licenci. Je zajímavé že tahle instalačka po mě ani po kolegovi, který má stejný noťas a stejný problém nikdy P key nechtěla a produkt byl již registrován (asi při prodeji ???) Ještě mě napadlo - nemůže to být tím že převádím nainstalovaná XP z FAT32 na NTFS. Ono to při té instalaci dá sice tři možnosti rozdělení disku (originál 30 GB systém 10 GB data, vlastní určení velikosti, a jeden celý 40 GB disk) ale všechny tři možnosti to nacpou na FAT 32, takže na NTFS to převádím až potom convertem?

Preco musis "vyhazet" napr. Acrobet Reader 4? ten nemoze vadit servicepacku ani hotfixom. Skusal si uz dat tam ten image z original CD, nic neodinstalovavat ani neinstaloavat a len cez to prasknut SP2, potom hned nefunguje smartcard reader?
Skusal si najst nejaky novsi ovladac na ten smardcard reader (najprv web aceru, ak tam nic lepsie nie je snazil by som sa najst web vyrobcu toho smardcard readeru, podla tych povodnych ovladacov)).

Ano nevadí jako spousta dalších programů co se tam při té instalaci nacpou a to se bohužel nedá ovlivnit. No a upřímě kdo by tam měl v dnešní době např ten Reader ver.4 když dnes je verze 7. Proč tam mít PowerDVD verzi starou dva roky atd., těch programů je tam opravdu dost a je jedno jestli je vyhážu před SP2 nebo až po ní.Ale např ovladače Bluetooth je nutno odebrat už před instalací sp2 která je už obsahuje a pokud je tam nechám tak je s nimi problém a nerozchodím žádné bluetooth zařízení.
Ten smartcard reader nefunguje hned po sp2 a na webu Aceru je ovladač stejné verze jako mám na tom CD. Výrobce je asi Acer, nic jiného jsem v manuálech nenašel a ani nevygooglil.

Platinium Secure už chodí. Aplikaci blokoval windowsovskej firewall a ten je tak blbě dělanej že ode dneška používám Kerio. Jinak všem děkuji za odpovědi a snahu.
Ještě dodatek:
Pokud si někdo budete pořizovat ať už notebook nebo klasické PC, VYHNÉTE se OEM licencím kde je obraz systému na několika CD jako např. u tohoto Aceru (ušetříte si do budoucna hodně nervů). Ideální - čistá instalace OEM win XP z instalačního CD, a pak mít možnost výběru instalací ovladačů a aplikací z ostatních přiložených CD od výrobce. Prostě klasiku.
Ještě by mě zajímalo, jak nebo za kolik přejít z OEM na plnou licenci WIN XP pro, a jestli to vůbec jde?
Díky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru