Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zasekávání myši a přetížení CPU na Thinkpad R60

Zdravím,
narazil jsem na problém u své R60, který jsem do nedávna neměl. Prakticky při jakémkoli zatížení RAM se začne zasekávat myš (např. při benchmarku v EVERESTu, ve firefoxu, atd.) přestože toto dříve nedělala. Zajímavé je, že při zatížení pouze CPU to nedělá (skrz CPU Burnin test). Hardwarový problém jsem vyloučil když myš jela plynule při testech v mých live Windowsech XP (z RAMky) a navíc ani MEMTEST86 nic neodhalil.

Jedu dál, nouzový režim nic neodhalil a stejně tak diagnostický režim skrz MSCONFIG - tedy vypnutí všech služeb a programů nepomohlo.

Kompletní kontrola DrWeb Cureit!, Malwarebytes a Spybotem nic neodhalila (vše v aktuální verzi).

Odinstalace ovladače grafiky také nic neřešila. Uvažoval jsem také o dynamických změnách P-States na procesoru. Nikoli, simulace v live systému to vyvrátily. Myší to není - dělá to i touchpad a trackpoint, i po vypojení všech periferií včetně doku z NTB to stále dělá. Po hodinách googlení jsem to nakonec vzdal a vrátil se zde ;-).

Nerad bych přeinstalovávál systém, který mi jinak funguje už 2.5 roku. Má tedy někdo nápad co s tím?

Předem děkuji.
Ondra

PS: Specifikace by tady asi k ničemu nebyla, ale kdyžtak poskytnu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Problém vyřešen! Dělal to jeden zajímavý program - Internet Download Manager. Kvůli tomu jsem musel… poslední
win.net 20.05.2012 09:11
win.net

Problém vyřešen!
Dělal to jeden zajímavý program - Internet Download Manager. Kvůli tomu jsem musel obnovovat starou zálohu z listopadu 2010. Ale dává to smysl. Po instalaci se "zažral" do systému poměrně dravě, neptal se jestli ho tam chci. A vzhledem k tomu, že se dostal až k síťovému připojení, tak ani nemusel být spuštěn aby páchal škodu (to vysvětluje sekání v nouzovém a diagnostickém režimu).

I když ho z původního systému stačilo odinstalovat a vše jelo jak má, asi si nechám ten přeinstalovaný, protože přestože jsou nainstalovány ty stejné programy, zabírá o 2.5GB méně, tedy 7.14GB

Zatím jsem nezjistil co přesně v IDM to způsobuje, ale pokud si nechcete nadělat trable, tak se mu doporučuji obloukem vyhnout. Navíc za 25$ je to pěkný dáreček :-D
JDownloader je sice podobná liga, ale ten dělá trable jenom když jede a ne když je vypnutý. ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru