Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Kúpiť alebo nekúpiť LCD monitor PHILIPS 170S7FG ?

Pre Radka: Dnes som s volal s predavačom a nemal by byť žiaden problém vyskúšať si ho aj priamo v predajni. To samozrejme aj urobím.
S tým vracaním je podobná situácia aj tu na Slovensku.

Prečo nechcem CRT? Lebo:
1. Keď som sa ho pokúšal zohnať, tak mi všetci predajcovia v "kamenných obchodoch" tvrdili, že už nie sú schopní zohnať žiadne CRT. Maximálne je vraj na sklade ešte pár 17" Hyundai-ov (s ktorým mám tú česť momentálne), ale ja o ďalší Hyundai nemám záujem.
2. LCD má menšiu energetickú spotrebu.
3. LCD monitory sú vraj šetrnejšie na oči (teda pokiaľ človeku "sedia") a to by som práve potreboval ja. Momentálne mám Hyundai Q770 - polročný - a mám s ním značné problémy. Po hodine práce s počítačom sa mi tak unaví zrak, že by som najradšej hneď skončil. Niekedy to aj urobím. Kedysi som 4 roky mal monitor BELINEA a ani som nevedel, že oči mám (vieš dúfam ako to myslím :-) )
Na počítači robím asi 3 hodiny denne - pri prekladateľskej činnosti sa to ťažko dá zredukovať. Okuliare zatiaľ nenosím, ale pravé oko mám o 0,5 dioptrie slabšie. Ale ak by to takto šlo ďalej, mám pocit, že čoskoro to bude viac ako 0,5 d. .
4. Súčasný Hyundai sa mi nepodarilo nastaviť tak, aby napr. nemal MOIRÉ (a to som sa s nastaveniami hral snáď aj niekoľko dní). Ďalej mám podozrenie, že má príliš veľké elmag. žiarenie, a navyše ešte obraz nehorázne "pumpuje".

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny