Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Naprogramovanie vlastných akcií na tlačítka "Wake up", "Sleep", "Turn off"

Je nejaký program, ktorý na štandardnej klávesnici so štyrmi špeciálnymi klávesami (Wake up, Sleep, Turn off, Fn) dokáže zmeniť funkcie týchto kláavesov?

Mám nastavené vypínacie tlačítko na počítači tak, aby prešiel do hybernácie. Pri stlačení Fn+Turn off mi teda počítač prejde do hybernácie, nakoľko táto kkombinácia sa vždy správa rovnako ako vypínacie tlačítko. Sleep nevyužívam a wake up mi je vlastne tiež k ničomu, lebo prebúdzam zo zvyku odjakživa myšou. Ide mi o to, aby som si pre tieto klávesy nadefinoval nejaké iné povedzme konzolové príkazy a to:

Turn off - vypnúť (čiže nie hybernácia prevzatá z vypínacieho tlačítka)
Sleep - hybernácia
Wake up - vypnúť monitor

Toto nastavenie by malo byť nezávislé od nastavenia vypínacieho tlačítka na skrinke počítača a taktieež nezávislé od čohokoľvek iného.

Nakoľko som takýto program ešte nikde nevidel a netuším, kde by som ho vzal, tak poprosím kolektív poradne o pomoc, hádam sa niekto s podobným "problémom" už stretol a bude vedieť poradiť. Za vhodné tipy vopred ďakujem.

Momentálne to mám riešené krkolomne a to umiestnením ikon vypnutia a reštartu na ploche a priradením klávesových skratiek. Na hybernáciu nemám ikonu, ale viem, že na poradni sa konzolový príkaz na hybernáciu dá nájsť, takže v tom problém nevydím. Problém je v tom, že klávesové skratky sú Ctrl+Alt+F11,F12 a nie cez "funkčné" klávesy.

Předmět Autor Datum
Mám podobnou klávesnici KME, tyhle fce nepoužívám, ale dostal jsem k tomu driver, který jsem neinsta…
Fuente 26.07.2006 23:29
Fuente
Ja som kúpil klávesnicu za 145 Sk (ak sa dobre pamätám) a jediné okrem nej, čo bolo v škatuli bol tu…
msx. 26.07.2006 23:35
msx.
Dostal jsem k ní disketu s drivery, odpočívá v pokoji. Chceš ji poslat ? product.jsp
Fuente 26.07.2006 23:48
Fuente
Mno, moje disketovka je v háji, stránka KME : index=1024.htm je v sekci Service - Download dočasně…
Fuente 27.07.2006 00:04
Fuente
http://www.kmepc.com/B00_products/01_keyboard/04_mu ltimedia_keyboard/042_slim/KD_2201.htm To je ona…
msx. 27.07.2006 14:23
msx.
Nevim ale tyhle tlacitka jsem nikdy nepotreboval, a na nove klavesnici kde jsou mne akorat stvali, r…
virus 27.07.2006 01:47
virus
Tie klavesy posielaju normalne scan-code ako akakolvek ina klavesa, takze ak si tu funkcionalitu tyc… poslední
MM.. 27.07.2006 14:28
MM..

Nevim ale tyhle tlacitka jsem nikdy nepotreboval, a na nove klavesnici kde jsou mne akorat stvali, rychli zpusob v karte zobrazeni vlastnosti, vypnout v zalozce napajeni FCE tech tlacitek a pro mou stale matouci ruku smatralku, jsem ty tlacitka vyjmul a zalepil diry.
(aby si nekdo nemyslel mylne nakou sprostost, tak myslim tim otvory po tlacitkach):-D

Tie klavesy posielaju normalne scan-code ako akakolvek ina klavesa, takze ak si tu funkcionalitu tych klaves vypnes vo Win, a pouzijes akykolvek program ktory vie to co chces na akekolvek ine klavesy, tak to musi fungovat aj s tymito tromi klavesami. Mozno ich pojde aj definovat ako hotkeys ku zastupcom, ale neskusal som, nepotrebujem to.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru