Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Naprogramovanie vlastných akcií na tlačítka "Wake up", "Sleep", "Turn off"

Je nejaký program, ktorý na štandardnej klávesnici so štyrmi špeciálnymi klávesami (Wake up, Sleep, Turn off, Fn) dokáže zmeniť funkcie týchto kláavesov?

Mám nastavené vypínacie tlačítko na počítači tak, aby prešiel do hybernácie. Pri stlačení Fn+Turn off mi teda počítač prejde do hybernácie, nakoľko táto kkombinácia sa vždy správa rovnako ako vypínacie tlačítko. Sleep nevyužívam a wake up mi je vlastne tiež k ničomu, lebo prebúdzam zo zvyku odjakživa myšou. Ide mi o to, aby som si pre tieto klávesy nadefinoval nejaké iné povedzme konzolové príkazy a to:

Turn off - vypnúť (čiže nie hybernácia prevzatá z vypínacieho tlačítka)
Sleep - hybernácia
Wake up - vypnúť monitor

Toto nastavenie by malo byť nezávislé od nastavenia vypínacieho tlačítka na skrinke počítača a taktieež nezávislé od čohokoľvek iného.

Nakoľko som takýto program ešte nikde nevidel a netuším, kde by som ho vzal, tak poprosím kolektív poradne o pomoc, hádam sa niekto s podobným "problémom" už stretol a bude vedieť poradiť. Za vhodné tipy vopred ďakujem.

Momentálne to mám riešené krkolomne a to umiestnením ikon vypnutia a reštartu na ploche a priradením klávesových skratiek. Na hybernáciu nemám ikonu, ale viem, že na poradni sa konzolový príkaz na hybernáciu dá nájsť, takže v tom problém nevydím. Problém je v tom, že klávesové skratky sú Ctrl+Alt+F11,F12 a nie cez "funkčné" klávesy.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tie klavesy posielaju normalne scan-code ako akakolvek ina klavesa, takze ak si tu funkcionalitu tyc… poslední
MM.. 27.07.2006 14:28
MM..

Tie klavesy posielaju normalne scan-code ako akakolvek ina klavesa, takze ak si tu funkcionalitu tych klaves vypnes vo Win, a pouzijes akykolvek program ktory vie to co chces na akekolvek ine klavesy, tak to musi fungovat aj s tymito tromi klavesami. Mozno ich pojde aj definovat ako hotkeys ku zastupcom, ale neskusal som, nepotrebujem to.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru