Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno PC nelze probrat z úsporného režimu

Ahoj prosím poradí mi někdo? Mám PC už dlouho a poprvé jsem použil(omylem) úsporný režim. PC se tedy uspal chvilku blikala zelená kontrolka napájení na skříni. Následně se něco v PC přestalo točit, předpokládám oba HDD, ventilátor na CPU se točil a ve zdroji též. Ale buďto neumím nebo nevím jak Pc z tohoto stavu probrat. Zkoušel jsem libovolnou klávesu mačkat, tlačítko zapínání na skříní, nic se nedělo klávesnici mám USB bezdrátovou, tak jsem tedy stiskl reset čudlík na skříní a PC se tedy znavu zapl jako při bězném resetu. Nevím někdo jak ten Pc probrat? Nehodlám to sice používat, ale zarazilo mě to. A mám ještě otázku jak se dá ve Windows XP nastavit vypnutí HDD po x minutách neškodí to HDD když se pořád takhle bude zapínat? Mám tam nastaveno 3min. Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Start - cmd - powercfg.exe -h off - restart. Disk nevypínej. nový
mif 26.05.2012 19:27
mif
Měl jsem dlouho podobný problém, PC se v asi 90-ti% nepodařio probudit z úsporného režimu/dělal to u… nový
Georgius 27.05.2012 19:17
Georgius
To může být i můj případ zdroj mele z posledního. Díky za nápad nicméně ten Pc je tak starý, že nový… nový
Menfis_cz 27.05.2012 23:45
Menfis_cz
je to kombinace toho jak si bios rozumí se základní deskou, co je k tomu za verzi atx zdroje, jaké j… poslední
lední brtník 28.05.2012 08:24
lední brtník

Měl jsem dlouho podobný problém, PC se v asi 90-ti% nepodařio probudit z úsporného režimu/dělal to už jako nový/ a musel jsem ho vždy natvrdo vypnout.Pak jsem PC upgradoval /grafika,RAM a s tím i nový, lepší a silnější zdroj/. Od té doby se mi to nestalo ani jednou a i jiné drobné neduhy PC zmizely. Myslím, že to bylo tím zdrojem.

je to kombinace toho jak si bios rozumí se základní deskou, co je k tomu za verzi atx zdroje, jaké je nastavení powermanagementu v biosu (s1/s3).
a k tomu by neměl být poškozený hiberfile.sys

smysl neustálého vypínání disku jsem nepochopil - pokud by pc byl nesmyslně zapnutý 20h denně, tak si nastav uspávání po 1 hod nečinnosti. jestli něběží nepřetržitě, co chceš na něm vypínat?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru