Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Instalace Linux + Mandriva v cestine?

Cau.

DOTAZ 1 :Mam doma na PC instalnutou Fedoru 3 a chtel bych ji nahradit 4. Jenze se mi nechce vypalovat ISO obrazy na CD, tak me napadlo, ze bych je stahnul z netu pouze na disk a pri instalaci se k nim nejak pripojil, to by nejak mohlo jit, teda myslim, ale nevim jak. Treba by se mohl zavadeci program k instalaci natahnout z diskety a potom si najit na disku ISO a pustit to z toho, co vy na to, jde to nejak ?

DOTAZ 2 :Jsem mel vzdycky oblibenou distribuci Mandrake Linux, ale ted jsem delsi dobu delal pouze na Windowsech a o Linux se nezajimal a najednou koukam, ze Mandrake uz neni a misto nej je Mandriva. Jenze Mandriva 2006 CZ neni zdarma a musi se platit, sice to neni ani tisicovka, ale zase to si muzu nainstalout jinou distribuci, ktera zadara je. Koukal jsem na web, ze existuje i Mandriva Linux One, ale nevim, jestli to ma v sobe cestinu jako to mival driv Mandrake, kdyz se za tu ceskou verzi plati. Jak to je ?

Dik.

Předmět Autor Datum
mandriva samozrejme zdarma je, tady mas na vyber zrcadla free. do teto verze pak staci pritahnout ve…
koffr 28.07.2006 10:24
koffr
jo a k bodu 1 si uprav clanek z www.root.cz/clanky/instalace-linuxu-z-iso-obrazu-na -disku/ , poprip… poslední
koffr 28.07.2006 20:30
koffr
Placená je, tuším, pouze distribuce Mandriva 2006 Power Pack. Při té instalaci bez použití bootovací…
Zarniwúp 28.07.2006 11:20
Zarniwúp
Čeština v Mandriva One 2006 je na iso Eastern Europe, takže nestahovat Middle Europe. Jinak, na Linu…
nononot 28.07.2006 11:44
nononot
Nejdriv k DOTAZU 2 : Takze Mandriva One 2006 je free, to je jasny a cestina se do toho musi stahnout…
Redmarx N 28.07.2006 12:35
Redmarx N
Čeština je přímo na ISO obrazu spolu s dalšími jazyky regionu. Jen jsem chtěl zdůraznit, že nás dali…
nononot 28.07.2006 13:12
nononot
Stáhni si Linux SUSE od NOVELU ta je zadyra ,je to propracovanej a kvalitní systém nebo si obědnej z…
Standa 28.07.2006 18:50
Standa
Nebo si místo Ubuntu může obědnat objed v restauraci. :-p
host 28.07.2006 19:06
host

Placená je, tuším, pouze distribuce Mandriva 2006 Power Pack.
Při té instalaci bez použití bootovacího CD by zřejmě součástí zavaděcího programu musela být virtuální mechanika... Nějak si to nedokážu představit.. Není jednodušší to vypálit ten obraz?

Nejdriv k DOTAZU 2 : Takze Mandriva One 2006 je free, to je jasny a cestina se do toho musi stahnout nebo koupit, rozumim tomu spravne ? Takze neni cestina primo na ISO obrazu toho Mandriva One 2006 ?

K DOTAZU 1 : Ja jsem nechtel obtezovat s podrobnostmi, ale je to trochu obtiznejsi. Mam specialni radic na mechaniky, protoze k radici na zakladovce mam pripojeny disky a tenhle radic mi Fedora 3 nerozeznala, takze mechaniku nevidela, delal jsem ruzne pokusy, zkousel tam doinstalovat ovladac a nakonec jsem odpojil disky i radic, zapojil CD-romku na slave na zakladovku a nainstalnul Linux. Jenze takhle uz to delat nechci, proste to radsi budu zit s Fedorou 3 nez abych otviral case. Takze vymyslim nejaky jiny zpusob instalace a prave jsem si rikal ze by to z tich ISO obrazu mohlo jit. :-|

Čeština je přímo na ISO obrazu spolu s dalšími jazyky regionu. Jen jsem chtěl zdůraznit, že nás dali na obraz Eastern Europe, protože Češi můžou čekat, že budou na obraze Střední Evropa:
Mandriva One – Eastern Europe

English, Belarussian, Bulgarian, Bosnian, Czech, Estonian, Croatian, Hungarian, Lithuanian, Latgalian, Latvian, Macedonian, Polish, Romanian, Russian, Slovak, Slovenian, Albanian, Serbian Cyrillic, Serbian Latin, Ukrainian, Yiddish

Na ISO Střední Evropa je totiž finštia a islandština atd. :-)
http://linuxtracker.org/download.php?id=2025&name=M andriva-One-Eastern-Europe-2006-CD.torrent

Mandriva byla nejdřív dostupná jen členům Mandriva klubu a až za několik týdnů pak byla volně- "Public" .

Problémy Fedory3 s řadičem se už nemusí týkat současných distribucí, takže bych to řešil až když z CD instalovat běžným způsobem nepůjde. Proč stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru