Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak přeinstalovat pc bez CD-rom (atapi) a disketovky?

Daj to niekomu kdo sa trochu vyzna, nech nieco neposhas.

Ak pripojis ten HDD na ine PC, tak z toho PC odpoj vsetky ostatne HDD, nech ich neposahas.

1. potrebujes bootdisketu Win9x (napr. www.bootdisk.com), nabootujes z nej, prikaz fdisk, a zrusis vsetky particie (pozor prides o vetky data na tom HDD) a vytvor jednu alebo dve nove (ja mam radsej dve), max. 128GB, pri vytvarani prvej (primary) na otazku ci ju ma urobit aktivnu odpovies ano, resp extra volbou ju urobis aktivnu (neviem teraz zhlavy ake presne volby su v fdisku)

2. restart, zas nabootujes z tej diskety (zvol si teraz "s podporou CDROM"), spustis prikazy

fdisk /MBR
format c: /s
ak si vytvoril dve particie tak este
format d:
uz bez /s.
Este by som skopiroval smartdrv.exe z tej diskety, neviem kde presne bude ci na diskete alebo v ramdisku co si ta disketa vytvorila, si to najdi (ak je to priamo na diskete a mas 2particie na HDD tak
copy a:\smartdrv.exe D:\

3. vlozis do CDROM instalacne CD WinXP, a skopirujes si to CD (hlavne adresar i386), predpokladam ze CDROM bude pismeno E:, ak si v predch. kroku vytvoril dve particie, skopirujes napr. do novovytvoreneho adresara D:\Wininst (ak si vytvoril len jednu particiu tak namiesto D: pis C:), pouzi nazov maximalne 8pismen, anpr. takto:
D:
mkdir Wininst
cd Wininst
xcopy e:\*.* /s /e /h

4. HDD vlozis nazad do notebooku, nabootujes z HDD, a spustis
D:
smartdrv
cd Wininst\i386   (alebo cd Wininst\setup\i386 podla toho ako to bolo na CD
winnt
a zacne sa instalacia. Pocas instalacie uz nemozes zvolit ze formatovat particiu, lebo su na nej instalacne subory, musis nechat povodny filesystem (FAT32) a az nainstalujes WinXP mozes si previest filesystem na NTFS prikazom convert, ak chces.

Je to len jedna moznost, existuje samozrejme viac moznosti ako to urobit, mozno sa da kopec veci urobit s recovery consolou z bootovacieho CD WinXP ale v tom ti zhlavy neporadim a skusat sa mi to teraz nechce.

Dalsia moznost by bola - ak notebook ma v BIOSe detekciu aj master aj slave na tom IDE kanali, dalo by sa pripojit cez redukciu a master+slave IDE kabel aj HDD spolu s CDROM na ten notebook, a nainstalovat to normalne z CDROM (ak ten NB vie vobec bootovat z CD).

P.S. neviem od ktoreho priekupnika mas ten NB, ale kazdy NB musi vediet nejako nainstalovat OS, takze k tomu nejaka CDROM co funguje musi byt, inac by sa support vyrobcu zblaznil z miliona telefonatov od zakaznikov ze ako si nainstalovat OS.
Mas to instalacne CD vobec bootovacie ?:!:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny