Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak přeinstalovat pc bez CD-rom (atapi) a disketovky?

OK, jasne. Je to divne, mam podozrenie ze je to particiou, rozdielom v adresovani sektorov u toho NB a u toho PC kde si vytvaral particiu. Aku kapacitu ma ten HDD?

Skus este toto:
Ak to dobre chapem teraz mas ten HDD v notebooku a bootuje to uspesne napr. do DOSu resp. W98 DOSu (ak tam mas kompletne Win98 tak mackaj klavesu F8 v momente ked sa ma zjavit "Win98 logo" pri bootovani, a z menu co sa ti objavi si vyber "len prikazovy riadok").
Spust preistotu najprv prikaz:
fdisk /MBR
on nic nevypise len prepise MBR na standardny, to je vpohode a potom spust
fdisk
a volbou tusim 3. zrus particiu ktora tam je, a potom hned volbou 1. vytvor novu primary partition, potvrd (Yes) ze na celom disku a nech ju vytvori ako aktivnu. potom ukonci fdisk (klavesa Esc), vypni to, prehod ten HDD do normalneho PC cez redukciu (povodny HDD toho PC odpoj nech si ho nesformatujes!), a nabootuj napr. zo spustacej diskety W98 a sformatuj prikazom
format C: /s
tu particiu co si vytvoril na notebooku, switch /s sposobi ze sa na HDD prenesie aj DOS a bude bootovaci. Neformatuj to radsej z windowsov. Predpokladam ze C: bude ta nova particia, mozes si to pred formatovanim overit prikazom
dir C:
musi vypisat chybovu hlasku ze na C: je neznamy filesystem - resp. ze to nie je naformatovane.

Teraz postupovat ako predtym, akymkolvek sposobom (trebars aj z beziacich Win to je uz jedno) nakopiruj instalacne CD Win2k do adresara napr. C:\Wininst apod.
Prehod disk nazad do NB, mal by z neho nabootovat do dosu, spust
cd wininst
cd i386 (alebo cd setup\i386, alebo kde je ten i386 adresar)
winnt

Zislo by sa predtym este na normalnom PC si nakopirovat na ten HDD aj smartdrv.exe a himem.sys a do config.sys dat DEVICE=himem.sys aby to nekopiroval hodinu, ale myslim ze to nie je nutne.

Ak to stale nepojde, bude lepsie to cele zopakovat, ale na zaciatku nevytvorit len jednu particiu ale dve (ide to vzdy, prvu particiu vytvoris v fdisku volbou 1. - podvolbou create primary partition, a druhu podvolbou create extended partition - to ti vytbori rosireny oddiel (to este nie je particia), a potom este musis spustit podvolbou create logical drive - to ti vytvori uz potom tu druhu particiu.
Po tom ako odides z fdisku (klavesou Esc) nesmies hned formatovat ale musis restartovat, lenze to potom nenabootuje lebo nema z coho preto som pisal formatovat musis uz na normalnom PC cez redukciu. Najradsej by som bol aj ak by to bolo formatovane na NB ale po fdisku a restarte nemas z coho nabootovat takze to nie je mozne.

P.S. najlepsie by bolo, ak BIOS toho NB je schopny detekovat aj master aj slave na kanali kde je HDD (pozri do BIOSu ci tam mas aj polozku primary slave), ak ano tak sa da do notebooku zapojit cez redukcny kabel aj HDD aj uplne normalna CDROM, s prislusnymi redukciami resp. spec.kablom ktory sa da vyrobit. CDROM napajanie sa da zapojit na obycajny AT zdroj alebo ATX zdroj ktory ma spojeny zeleny drat na cierny aby sa zapol, zapnut pred zapnutim NB.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny