Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problem s prijimanim priloh oe 6.00.2800

jeden moj zakaznik ma problem s prilohami ktore si posiela jeho zena z prace domov. mail pride ale priloha sa nezobrazi. ked poslala mail na inu adresu cez webmail som si vsimol ze namiesto wordovskeho suboru bol k mailu prilozeny subor winmail.dat. ujo google mi prezradil ze ms zase nieco posral pri vyvoji programu ms outlook.
bohuzial podarilo sa mi vygooglit len riesenia ked priiloha dojde...ale v tomto pripade prilohu vobec nevidim. ako dosiahnut aby prilohu zobrazil aj oe resp aby zobrazil prilohy spravne?
riesenia ktore som nasiel sa tykali len zmeny na strane odosielatela (ms outlooku) co vzhladom na pc skill danej zeny je skoro nemozne (aj ked by malo ist o par klikov a zmenu typu mailu na plain text;o))

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Google ti to prozradil spatne. MS Outlook pouziva DAT na kodovani priloh standardne, pokud je v nem…
Jan Fiala 01.08.2006 16:15
Jan Fiala
myslim ze si ma nepochopil lebo google mi povedal to iste co ty. cize bud si stiahnut kodek ci utili…
fleg 01.08.2006 16:51
fleg
Pokud se chces dostat k priloham v OE, musis do Nastroje / Moznosti / Zabezpeceni tam zrusis zaskrta…
Jan Fiala 02.08.2006 06:19
Jan Fiala
nie v tom to nie je pretoze ine prilohy z inych serverov resp od klientov ktory nepouzivaju tu srack…
fleg 02.08.2006 10:28
fleg
To co napíšu s tvým problémem zřejmě nesouvisí, ale ...... kdo ví. Známá měla problém s odesíláním p…
StanB 02.08.2006 12:16
StanB
adsl sa nevytaca
fleg 02.08.2006 15:48
fleg
Budž, ... blbě jsem to napsal, takže lépe --> u ADSL, které se chová jako vytáčené připojení (zapoje…
StanB 03.08.2006 09:49
StanB
to ale s problemom ozaj nesuvisi. za prve pouziva velky outlook nie express. za druhe ten isty mail…
fleg 03.08.2006 10:05
fleg
Jaký používá odchozí server? Ve spojení s velkým Outlookem předpokládám, že Exchange. Ten má toto na… poslední
Georgij Gadjukin 09.11.2006 15:49
Georgij Gadjukin

myslim ze si ma nepochopil lebo google mi povedal to iste co ty. cize bud si stiahnut kodek ci utilitu na otvorenie prilohy alebo upravit spravy v ms outlook na plaintext. lenze oe nezobrazi ziadnu prilohu takze nie je co otvarat. ms outlook je na strane odosielatela a ako som uz poznamenal spravit zmeny tam je skoro nemozne. ja viem spravit zmeny len na strane prijimatela a ten nema ms outlook ale express (oe=outlook express). zatedy som to vyriesil tak ze som im dal ms outlook ale uz vidim tie vyvolavanice ze nevedia cez to poslat postu a tak...takisto balenie sprav je neucinne pretoze od tej zeny sa neda proste ocakavat viac. odhadujem ze zipovanie by som ju ucil tak tyzden po 2h denne.

nie v tom to nie je pretoze ine prilohy z inych serverov resp od klientov ktory nepouzivaju tu sracku ms outlook priloha pride.
cele je to o tom. prilohy chodia ale ona z roboty ked posle mail cez ms outlook tak prijde bez prilohy. ked posle ten isty mail a pozriem si ho cez web rozhranie vidim tam winmail.dat cize priloha tam je (zaujimalo by ma ci pri stahovani posty oe tu winmail.dat blokne alebo proste len odignoruje a nezobrazi ako prilohu).

To co napíšu s tvým problémem zřejmě nesouvisí, ale ...... kdo ví.
Známá měla problém s odesíláním příloh z PC přes OE. Někdy mail nedošel vůbec, někdy snad jen text bez přílohy a někdy došla zpráva i s přílohou normálně.
Závadu jsem lokalizoval až na místě takto: Na PC byl jako antivirus použit AVG 7 (i pro kontrolu pošty). Oživatelka měla v OE zaškrtnuté " Po odeslání pošty zavěsit".
AVG poštu kontroluje tak, že OE ji odešle na localhost a o odeslání na SMTP se po kontrole již postará AVG, ale ........ OE už mezitím zavěsil (ukončil spojení). :-( Takže při odesílání zpráv více příjemcům se mohlo stát, že těm prvním na řadě zpráva došla včetně příloh no a ten poslední měl smůlu. Podotýkám, že to bylo na dial-up, ale myslím si že přes vytáčené ADSL by se to zachovalo stejně.

to ale s problemom ozaj nesuvisi.
za prve pouziva velky outlook nie express. za druhe ten isty mail poslany inde a citany cez webmail mal prilohu winmail.dat. v podstate vsade dorazi priloha winmail.dat iba oe ju odignoruje. a jediny outlook dokaze prilohu zobrazit spravne. proste typicky znak blbosti ms.

Jaký používá odchozí server? Ve spojení s velkým Outlookem předpokládám, že Exchange. Ten má toto na svědomí od instalace některého zabezpečení. Dřív mi to nedělal a najednou začal. Chvilku trvalo než jsem to našel. Postup je následující:

Exchange System Manager
|-> Global Settings
     |-> internet Message Format
        |-> Default
              |-> Advanced  ->Exchange rich-text format (o) Never use 

pozor, je to až na záložce "Default"

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru