Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Thunderbird - zmizel koš

Řešení je ještě jednodušší!

Přímo v Thunderbirdu (ve vybraném Účtu nebo v umístění "Místní složky" - prostě tam kde chybí složka Koš) stačí běžným způsobem vytvořit složku Trash.

Postup:
V Thunderbirdu klikněte pravým tlačítkem myši na požadovaný název Účtu (např. jmeno@seznam.cz) - Nová složka... - zadejte Název: "Trash" (bez uvozovek) - Vytvořit složku
Nová složka se okamžitě pojmenuje jako Koš, získá správnou ikonu a také okamžitě funguje, Thunderbird není potřeba ani ukončovat.


----------------------------------
Poznámka:
To co uváděl Vlasta D. je pravda (až na skutečnost, že v adresáři Profilu se jedná o dva SOUBORY nikoliv složky/adresáře).

Oprava pomůže, pokud Vám v Profilu chybí soubor Trash (bez koncovky) anebo oba soubory (Trash i Trash.msf). Jestliže chybí pouze Trash.msf, při prvním spuštění Thuderbirdu se tento automaticky sám vytvoří (takže chyba se vůbec neprojeví).


----------------------------------
Absolutně dobrovolná ruční oprava:
(obdoba předchozího příspěvku, jen podrobněji popsaná)

Pokud se ale přesto chcete babrat se soubory, nejdříve ukončete Thunderbird!
Najeďte do složky profilu Thunderbirdu:
ve Windows 8 např:
C:\Users\JmenoUzivatele\AppData\Roaming\Thunderbir d\Profiles
JmenoUzivatele nahraďte Vašim správným názvem. Pokud pracujete přes CMD nebo Total Commander, stačí do řádku zapsat cd %appdata%\Thunderbird\Profiles

Najeďte do podadresáře s šíleným názvem (písmena čísla), máte-li více Profilů, musíte najít ten správný (jeden adresář Profilu by měl mít příponu .default). Pak přejděte do podadresáře Mail a dále do podadresáře postiženého Účtu (něco jako pop3.seznam.cz nebo "Local Folders").

Odtud (nebo z jiného účtu či profilu) by mělo stačit vzít libovolný ze souborů bez koncovky (doporučuji ovšem vybrat ten nejmenší, pokud neobnovíte původní soubor Trash, o data Koše jste totiž už stejně přišli) a zkopírovat jej do požadovaného umístění pod názvem Trash.

Jestliže nenajdete žádný vhodný malý soubor, vraťte se do Thunderbirdu a vytvořte novou složku (vytvoří se dva soubory: ZadaneJmeno a ZdaneJmeno.msf) - otázkou je, proč v Thunderbirdu už rovnou nevytvořit adresář Trash... ale Vy jste si vybrali, že se chcete babrat se soubory. ;) Thunderbird opět ukončete a zopakujte předchozí krok s kopírováním.

Zároveň doporučuji smazat starý soubor Trash.msf, nepletu-li se jedná se jen o index, který se po spuštění Thunderbirdu znovu vytvoří (a nebylo by vhodné, aby index neodpovídal obsahu, přestože je to možná ošetřeno).

Spusťte Thunderbird a vysypte obsah Koše (měl by odpovídat datům souboru složky, který jste zkopírovali). Tím je oprava na úrovni souborů dokončena.

Obdobný postup může být vhodný, pokud potřebujete nějak nestandardně šachovat se složkami Thunderbirdu (na disku ve skutečnosti se soubory z adresáře Profilu a Účtu).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny