Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Thunderbird - zmizel koš

Dobrý den, včera jsem si nainstaloval novou verzi Mthunderbird (13) a zmizel mi koš, tím pádem nemůžu smazat zprávy, program jsem přeinstaloval (zachoval původní emaily), nic méně koš tam není, asi se nějak ,,ukryl,, neví někdo jak obnovit koš?

Dík

Předmět Autor Datum
Možná tohle: http://www.ehow.com/how_7165104_restore-email-fold ers-mozilla-thunderbird.html
karel 14.06.2012 15:59
karel
Díky, to už jsem zkoušel nepomohlo
Thunderbird 14.06.2012 16:07
Thunderbird
Ahoj, mě se to taky stalo. Řešil jsem následovně: V cílové složce např. C:\Users\PC_ASUS\AppData\Roa…
Vlasta D. 30.09.2012 08:09
Vlasta D.
Ahoj, Diky pomohlo
Csavaros 23.04.2015 09:46
Csavaros
Pomohlo. Díky.
Daim77 20.09.2015 10:21
Daim77
Toxman, díky :beer: za geniálně jednoduché a rychlé řešení. Přímo v Thunderbirdu (ve vybraném Účtu…
Eva_M 14.10.2020 09:44
Eva_M
A funguje i v dubnu 2022 :-) poslední
Kutil317 04.04.2022 18:40
Kutil317
Řešení je ještě jednodušší! Přímo v Thunderbirdu (ve vybraném Účtu nebo v umístění "Místní složky"…
Toxman 26.05.2016 10:23
Toxman
Jako důvody použití ručního postupu mě napadají např. tyto situace: - ruční zálohování konkrétních j…
Toxman 26.05.2016 11:19
Toxman
taky pomohlo :)
Vochy 22.02.2016 19:53
Vochy

Ahoj,
mě se to taky stalo. Řešil jsem následovně:
V cílové složce např. C:\Users\PC_ASUS\AppData\Roaming\Thunderbird\Profi les\au99w91i.default\Mail\pop3.seznam.cz
musejí být dvě slozky koše Trash a Trash.msf .
Mě tam jedna chyběla - tu jsem si nakopíroval z jiného účtu pošty a vložil. Znovu spustil Thundrbirda a šlo to.

Toxman, díky :beer: za geniálně jednoduché a rychlé řešení.

Přímo v Thunderbirdu (ve vybraném Účtu nebo v umístění "Místní složky" - prostě tam kde chybí složka Koš) stačí běžným způsobem vytvořit složku Trash.
V Thunderbirdu klikněte pravým tlačítkem myši na požadovaný název Účtu (např. jmeno@seznam.cz) - Nová složka... - zadejte Název: "Trash" (bez uvozovek) - Vytvořit složku
Nová složka se okamžitě pojmenuje jako Koš, získá správnou ikonu a také okamžitě funguje, Thunderbird není potřeba ani ukončovat.

Svou odpověď jsi psal na podzim 2015, teď je podzim 2020 a funguje to i dnes. Právě jsem to vyzkoušela v Thunderbirdu 78.3, protože mi najednou zmizel koš - a už ho mám zpět :-)

Řešení je ještě jednodušší!

Přímo v Thunderbirdu (ve vybraném Účtu nebo v umístění "Místní složky" - prostě tam kde chybí složka Koš) stačí běžným způsobem vytvořit složku Trash.

Postup:
V Thunderbirdu klikněte pravým tlačítkem myši na požadovaný název Účtu (např. jmeno@seznam.cz) - Nová složka... - zadejte Název: "Trash" (bez uvozovek) - Vytvořit složku
Nová složka se okamžitě pojmenuje jako Koš, získá správnou ikonu a také okamžitě funguje, Thunderbird není potřeba ani ukončovat.

----------------------------------
Poznámka:
To co uváděl Vlasta D. je pravda (až na skutečnost, že v adresáři Profilu se jedná o dva SOUBORY nikoliv složky/adresáře).

Oprava pomůže, pokud Vám v Profilu chybí soubor Trash (bez koncovky) anebo oba soubory (Trash i Trash.msf). Jestliže chybí pouze Trash.msf, při prvním spuštění Thuderbirdu se tento automaticky sám vytvoří (takže chyba se vůbec neprojeví).

----------------------------------
Absolutně dobrovolná ruční oprava:
(obdoba předchozího příspěvku, jen podrobněji popsaná)

Pokud se ale přesto chcete babrat se soubory, nejdříve ukončete Thunderbird!
Najeďte do složky profilu Thunderbirdu:
ve Windows 8 např:
C:\Users\JmenoUzivatele\AppData\Roaming\Thunderbir d\Profiles
JmenoUzivatele nahraďte Vašim správným názvem. Pokud pracujete přes CMD nebo Total Commander, stačí do řádku zapsat cd %appdata%\Thunderbird\Profiles

Najeďte do podadresáře s šíleným názvem (písmena čísla), máte-li více Profilů, musíte najít ten správný (jeden adresář Profilu by měl mít příponu .default). Pak přejděte do podadresáře Mail a dále do podadresáře postiženého Účtu (něco jako pop3.seznam.cz nebo "Local Folders").

Odtud (nebo z jiného účtu či profilu) by mělo stačit vzít libovolný ze souborů bez koncovky (doporučuji ovšem vybrat ten nejmenší, pokud neobnovíte původní soubor Trash, o data Koše jste totiž už stejně přišli) a zkopírovat jej do požadovaného umístění pod názvem Trash.

Jestliže nenajdete žádný vhodný malý soubor, vraťte se do Thunderbirdu a vytvořte novou složku (vytvoří se dva soubory: ZadaneJmeno a ZdaneJmeno.msf) - otázkou je, proč v Thunderbirdu už rovnou nevytvořit adresář Trash... ale Vy jste si vybrali, že se chcete babrat se soubory. ;) Thunderbird opět ukončete a zopakujte předchozí krok s kopírováním.

Zároveň doporučuji smazat starý soubor Trash.msf, nepletu-li se jedná se jen o index, který se po spuštění Thunderbirdu znovu vytvoří (a nebylo by vhodné, aby index neodpovídal obsahu, přestože je to možná ošetřeno).

Spusťte Thunderbird a vysypte obsah Koše (měl by odpovídat datům souboru složky, který jste zkopírovali). Tím je oprava na úrovni souborů dokončena.

Obdobný postup může být vhodný, pokud potřebujete nějak nestandardně šachovat se složkami Thunderbirdu (na disku ve skutečnosti se soubory z adresáře Profilu a Účtu).

Jako důvody použití ručního postupu mě napadají např. tyto situace:
- ruční zálohování konkrétních jednotlivých složek Thunderbirdu
- ruční duplikace a/nebo přejmenování složek
- přenesení konkrétní složky z jednoho Profilu na jiný
- přenesení konkrétní složky mezi Účty Windows
- přenesení konkrétní složky mezi počítači

Jako nejdůležitější bych viděl poslední bod. Např. potřebujete s někým sdílet konkrétní komunikaci... Potom stačí v Thunderbirdu vytvořit novou složku vyfiltrovat požadované zprávy a všechny je do nové složky zkopírovat. Soubor(y) z disku přeneste na cílový počítač a složka je zasynchronizovaná.

Pro úplnost ještě doplním, že pokud složka v Thunderbirdu obsahuje další podsložky např.:
Slozka
-Podslozka
-DalsiPodslozka

Na disku uvidíte soubory:
Slozka
Slozka.msf
a adresář Slozka.sdb obsahujici soubory:
Podslozka
Podslozka.msf
a adresář DalsiPodslozka.sdb obsahující soubory:
DalsiPodslozka
DalsiPodslozka.msf

Jestliže chcete zálohovat celý strom příslušné složky, nutně musíte zkopírovat hlavní soubor (Slozka) a také celý adresář (Slozka.sdb) ! Dobrovolně můžete zkopírovat i soubor Slozka.msf, ten se ale normálně vytvoří automaticky.

Zdá se, že celý postup podporuje korektně diakritiku i mezery v názvech. Pokud základní soubor i adresář shodně přejmenujete (mimo Thuderbird), změněný název se v Thunderbirdu projeví pouze tehdy, pokud smažete (nepřejmenujete) příslušný .msf soubor (ale pokud obdobně přejmenujte i .msf, všechny soubory jsou správně nalezeny a nechybí, jen mají původní název).

Jestliže .msf pojmenujete jinak než základní soubor, je vytvořen nový .msf dle současného jména původního souboru (jako by byl smazán). Neodpovídající jméno souvisejícího adresáře ovšem pochopitelně způsobí, že se v Thunderbirdu nezobrazí složky obsažené uvnitř.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru