Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mandriva 2011.0 - nefunguje wifi

Distribce Mandriva 2011 IMHO není moc povedená. Ovaládání WiFi je integrované do jádra. Zkus nainstalovat Mandrivu 2010.2, ta je podle mě nejlepší, jedu na ní od jejího vydání. S 2011 zatím jen experimentuji. Pomohlo by, kdybys napsal co máš za počítač. Někdy se tam vypíná WiFi čudlíkem. Jádro 2.6.33.7 z Man 2010.2 zná většinu WiFi, zatím se mi nestalo, že bych to nikde nerozjel. Pro některou kartu je třeba nahrát "firmware" do /lib/firmware. Kdybys napsal co máš za počítač, můžu říci víc.

WiFI nastavíš "klikacím" způsobem (v KDE): Spustit Ovládací centrum Mandriva, vlevo klik na "Síť a Internet" a pak klik na "správa sítí". Když to bude potřebovat něco doinstalovat, tak si to cucne z Netu samo. Blbé je, když nemáš v této chvíli žádné připojení k Netu. Zkus nechat v repozitáři připojené instalační DVD, možná to veme z něj něco. Dál se nech vést průvodcem.

//Edit: Bacha na správně nastavené repozitáře, po instalaci bývají blbě, nastav je správně přes http://easyurpmi.zarb.org/, jak offic, tak PLF.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny