Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mandriva 2011.0 - nefunguje wifi

Člověče máte v tom guláš.

KDE je podobne prostředí Windows víc, než kterekoli jiné prostředí. To není fáma, to je fakt. Jestli vzešlo z CDE je zde zcela irelevatní. V Mandrivě a z ní vycházejích distrech tuto podobnost ještě umocňují tzv. dračí nástroje, hlavně nastavovací centrum, které sdružuje veškeré nastavovací utility do jedné aplikace. Toť k té "fámě".

že je nějaká lišta dole a obyčejně nabídka aplikací je úplně vlevo nic neznamená
To skutečně neznamená, já ale nemluvil o liště s nabídkou, ja mluvil o dané distribuci jako celku.

je zajímavé, že komerční distribuce (včetně CentOS)jsou založeny na balíčkovacím systému RPM.
To není ani trochu zajímavé, to je logické. A jen poznámka, Cent OS není komerční, nýbrž komunitní. Cent OS, Scientific Linux, Oracle Linux - vše klony Red Hat Linuxu -> Red Hat Package Manager (RPM) -> společnost Red Hat. Red Hat je komerční společnost, která vytvořila distribuci Red Hat Linux s balíčkovacím systémem RPM. Takže co vám přijde na tom, že komerční Linux od komerční společnosti používá balíčkovací systém od komerční společnosti, zajímavé??

http://www.mageia.org/cs/ - to je jednak novější sestavení, jednak reakce na Rosa "doplňky"...
Jedním slovem Pitomost. Mageia je čistě komunitní distribuce, která vznikla z komerční Mandrivy, ale ne jako odpoved na ROSA doplnky, ale jako odpoved na opět krachující Mandrivu S.A. Mandriva má své aktuální vydání, Mageia má své aktuální vydání. Toť vše.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny