Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Outlook Express 6 - Ako importovať PST súbor?

Mám takýto problém:

Preinštaloval som Windows mamine na notebooku a snažil som sa vnútil Outlook Expressu jeho bývalú poštu. Pošta bola v tomto adresári:

C:\Documents and Settings\kolo\Local Settings\Data aplikací\Microsoft\Outlook\

Dokazuje to aj dĺžka súboru Outlook.pst, ktorý má okolo 50 MB. Lenže ja som sa snažil nainštalovať tam Outlook Express a Nie Outlook, čiže tak ako to mamina mala pôvodne, aby sa nesťažovala, že nepozná ten program. Ale čuduj sa svete, OE ukladá poštu sem:

C:\Documents and Settings\kolo\Local Settings\Data aplikací\Identities\{nezmyselné znaky}\Microsoft\Outlook Express\

Rozdiel je v tom, že predtým sa používal Outlook Express z WinXP SP0 alebo SP1 (nie som si istý, ale zrejme SP1) a ten ukladal poštu do hore uvedeného adresára do jediného súboru s príponou PST, v ktorom sú obsiahnuté všetky zložky. Teraz sa to snaží ukladať poštu do doleuvedeného adresára a každá zložka je zvlášť v súbore. Každý má príponu DBX. Nainštalovaný systém je WinXP SP2 so záplatami do 2006/07 a Outlook Express 6. Aký OE bežal v starej inštalácii netuším.

No a moja otázka:

Akým programom to importovať tak, aby stará pošta bola použiteľná (stará je v jedinom súbore PST)? Nie je nutné, aby bola priamo v Outlook Express, ktorý som práve nainštaloval, ale musí byť použiteľná. Samozrejme import v Outlook Express dokázal importovať len DBX súbory (myslím pôvodné zo zálohy) a tam bola len jedna správa (tá uvítacia), čiže zjavne sa používal PST súbor. Thunderbird v mojom počítači zlyhal tiež, ale keď som inštaloval mamine Thunderbird (ešte na starý Windows), tak veselo naimportoval celú poštu, takže nejako to musí ísť. Žiaľ zálohy z kedysi nainštalovaného Thunderbirda použiť nemôžem, lebo mamina sa rozhodla aj naďalej používať Outlook Express a teda najnovšie maily jej v Thunderbirde chýbali. V krátkosti povedané, mám poštu v PST súbore a potrebujem ju naimportovať. Ak treba nainštalujem aj Outlook. Ale ak to nepomôže, tak to nemá zmysel. Mal niekto podobný problém a vyriešil ho? Vyskúšam ešte pohľadať u konkurencii, pretože tu som nenašiel nič. Ak nájdem, riešenie dám, aby bola poradňa bohatšia o ďalšie skúsenosti.

Presne tento istý problém mám ja:
SubChild.asp

Předmět Autor Datum
MS Outlook používá *.pst. Outlook Express používá *.dbx. OE umí importovat MS Outlook.
host 05.08.2006 23:06
host
Hádzalo mi to chybu ako tomu chlapíkovi v odkaze z konkurencie. Musím napísať, že sa jednalo o omyl.… poslední
msx. 05.08.2006 23:21
msx.

Hádzalo mi to chybu ako tomu chlapíkovi v odkaze z konkurencie. Musím napísať, že sa jednalo o omyl. V notebooku bol zrejjme nainštalovaný Outlook z balíka Office 2002, pretože keď som ho doinštaloval (balík Office 2003), tak mi naskočila ikona, ktorá tam bola kedysi (ikona Outlook, OE má totiž inú), ale nakoľko ten notebook bol kúpený na inzerát a ešte nepreinštalovaný, tak zrejme sa tam toho inštalovalo viac a názov ikony bol Outlook Epress, hoci odkazovala na Outlook. Teraz je tam Outlook a poštu to pekne otvorilo. Ako som prezeral konkurenciu, tak som zistil, že to Outlook Express v žiadnom prípade nemohol byť. V každom prípade ďakujem za tvoj čas.:beer:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru