Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dve zvukove karty v jednom PC

Mam na PC dve zvukove karty, jedna je PCI Zoltrix 5.1 chip CMI8738 a ikdyz recenze nic moc, tak me hraje s neorigialnima ovladacema nadocekavani dobre. Druha je onboard chip CMI9738, coz je velmi podobne te PCI. Tuto druhou zvukovku jsem nepotreboval a tak jsem ji v BIOSu zakazal. Jenomze ted potrebuju k PC pripojit mikrofon a vstup na mikrofon je na PCI zvukovce opravdu spatny, sumi to a hlas je velmi zkresleny a i na maximalni hlasitost velmi slaby. Mikrofonem to neni, ten je odzkousen na PC se Soundblasterem, kde reprodukoval hlas dobre.

Dotaz je, zda kdybych povolil onboard zvukovku v BIOSU, zda je mozne hrat na PCI zvukovku a mikrofon pripojit na onboard zvukovku ?

(Zvukovku na PC menit nehodlam, protoze do toho nechci investovat a navic nove SoundBlastery nemaji gameport, ktery ja potrebuji.)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mikrofon mi hraje. Konkretne mam Headset (sluchatka + mikrofon) na te onboard zvukovce CMI9739. Do… poslední
Redmarx N 11.08.2006 09:27
Redmarx N

Mikrofon mi hraje.

Konkretne mam Headset (sluchatka + mikrofon) na te onboard zvukovce CMI9739.

Docilil jsem toho funkci "Mikrofon Boost", kterou jsem povolil ve windows v nastaveni zvuku - upresnit.

Po te co jsem vypnul tuto funkci v ovladaci zvukove karty (Xara3D) a zapnul ji ve windowsich, tak v mikrofonu prestalo sumet a ja mohu nahravat a slysim se. Zvuk neni nikterak silny ale slysim se, tak myslim, ze na nejakou hlasovou komunikaci + voice IP by to melo byt v pohode.

Takze kdyby jste to nekdo resili, tak nepovolovat boost v ovladaci ale povolit ho ve windows a melo by to chodit.

Ale radeji si koupit poradnou zvukovku nez tyhle orezavatka od CMI. Ja bych to udelal taky, ale oni Soundblastery uz na sobe nemaji gameport a ten ja potrebuju na joystick.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru