Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poradte program na vzdialené pripojenie plochy

Doteraz som mal real vnc. A dnes som ho musel vykopnúť. Za posledný týždeň sa mi asi 3-4 krát niekto pripojil na plochu z internetu. Poznal som to podľa toho, že mi stmavla ikona v lište ako keď sa niekto pripojí a kurzor myši mi samovoľne začal behať po ploche. Schválne som nič nerobil, že čo sa bude diať. No a ten dotyčný hacker použil príkaz cez start menu-spustiť a z internetu sa začal sťahovať súbor s názvom msconfig2.exe. No a nato som ho odpojil, aby mi neurobil nejaký bordel. Súbor som nechal doťahať a jasné, že som ho nespustil. Prehnal som ho cez avast a vyzerá, že je čistý. Ale aj tak mi nejde do hlavy ako niekto mohol prelomiť v Real VNC moje dlhé 16 miestne heslo. Je toto normálne? Pripájať na plochu sa z času na čas potrebujem, ale teraz normálne pochybujem o bezpečnosti Real VNC. Čo teraz? Aký program?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Hádam to nebude brané ako provokácia. Toto je len otázka neznalca. Prečo nepoužiť klasické pripojeni…
msx. 10.08.2006 02:19
msx.
Vzdalena plocha Windows je ok, vzdyt se tu o ni mluvilo minimalne posledni tretinu threadu. "Pripoj… poslední
Ynd0r 10.08.2006 07:34
Ynd0r

Hádam to nebude brané ako provokácia. Toto je len otázka neznalca. Prečo nepoužiť klasické pripojenie na vzdialenú plochu vo Windows? Aké sú výhody a nevýhody? Hádam ma tu neukameňujete. Ide o to, že v tomto sa nevyznám ale by ma to zaujímalo.

Vzdalena plocha Windows je ok, vzdyt se tu o ni mluvilo minimalne posledni tretinu threadu.

"Pripojeni ke vzdalene plose" je klientsky sw, ktery umoznuje pripojit se pres "Remote Desktop Protocol" (RDP) na port 3389 k "Terminal Services" (TS), ktere jsou soucasti ruznych verzi Windows (Windows NT 4.0 Terminal Server Edition, Windows 2000 Server, Windows 2000 Advanced Server, Windows 2000 Datacenter Server, Windows Server 2003, Windows XP Pro - jednouzivatelska licence...). Btw - TS jsou ale i soucasti XP Home, pouzivaji se pro "Remote Assistance".

Takze kdyz je tu rec o "vzdalene plose windows", TS nebo RDP, je to o tom, co myslis ty.
Ja jsem jenom hledal alternativniho klienta pro klasicke pripojeni ke vzdalene plose Windows, protoze ten, co je ve Windows XP, neumi fungovat napriklad pri 50% zmenseni obrazu vzdaleneho desktopu. A nasel jsem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru