Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Omezené připojení wifi u W7

Ahoj pořád mi to nejde zprovoznit.

Je to všchno nějak složitě zapojené naznačím ti jak to je což jsem skoro nevěděl se přiznám je to u příbuzných.

1. v přízemí comtrend router od 02 - na něm je vypnutá wifi a je to připojené přes kabel na tento ap http://www.az-pc.cz/z/409189/zyxel-nwa-3100-80211a -g-wireless-business-access-point

2. 1.patro je ten samý AP a nevím jestli je nastavený jako klient nebo repeater (ale nejde se mi dostat do jeho nastavení) a v tomto patře je ten pevný počítač, který potřebuji připojit buď přes wifi nebo přes ten nový TP-link AP.

Když dám do PC wifi kartu tak mi to najdu tu síť s plným signálem, ale na té kartě nejde nastavit normu takže s tím není možné nic moc udělat takže si s tím hraju podle tvých rad a návodů, ale prostě nic se neděje !

Když tuto kartu vyhodím a připojím kabelem ten nový TP-link tak se dostanu do jeho nastavení, dám client mode, dam wireless setting dám najít sít najdu dam connect, na další stránce dám security tam dám klíč. dám uložit. to je všechno v zásadě v pohodě, ale hlavní problém je podle mě, že to prostě hlásí připojení k síťi, ale ne k internetu.

Je to tam nastavení LAN a tam mohu vybrat buď static IP nebo dynamic IP ... kdykoliv dám dynamic tak se tAP resetuje, ale to ten admin mod spadne a už se tam nedostanu. Ok když dám static IP tak tam je default 192.168.1.254 a maska 255.255.255.0 a a gateway 0.0.0.0 když dám save tak mohu jít dál.

Když dám DHCP nastavení a dám enabled tak mi to potom taky spadne. Pak disabled a ruční nastavení tak mi to nabízí odkud kam to má přidělovat adresu a je tam default 192.168.1.100 až 199 a j tam sít, maska, všechno je nastaveno 0.0.0.0

Když se tam snažím nacpat 10.0.0.101 tak mi to prostě napíše, že IP je mimo možný rozsah.

Když na tom comtrendu kouknu na přidělěné IP tak tam normálně přiřazuje, ale ne však tomuto TP-linku. Ještě u toho nastavení v manuálu TP-link mi to píše, u té stránky nastavení LAN , že pokud jsem změnil adresu IP sítě LAN, prihlaste se k přístupovému bodu pomocí nové IP adresy (moc tomu nerozumím teda)

Na wifi kartu kašlu takže chci, aby se to připojilo jako client z toho nového TP-linku kabelem (signál to má dobrý takže v tom není problém)

Já nevím jetli se tam nějak netluče to nastavení zyxelu s tím TP-linkem.

Dokonce se mi jednou podařilo, že mi ten pevný PC napojený na TP-link napsal při výpisu IP config, že má všechno přirazený i zapůjčenou IP i kdy vyprší DNS, všechno OK, ale internet prostě nejde ...

Porad mi protože vážně nevím diky moc.

Kdybys mi napsal na email byl bych ti vděčný ! děkuji muj mail je jakub.vrzak@gmail.com

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny