Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Omezené připojení wifi u W7

Ahoj,

chtěl bych požádat o radu. Sice jsem na toto téma hledal a něco našel, ale celkově nic co by mě uspokojilo. Máme doma wifinu a v ní je zapojeno několik NT a telefonů a jeden pevný počítač byl až do teď kabelem. Bohužel však tento počítač musel být přestěhován o 2 patra výše a kde není kabeláž tak jsem koupil interní wifi kartu od TP-LINK, kterou jsem dal do počítače, nahrál ovladače, našel svoji wifi siť zadal heslo a OMEZENE připojení.

Když přinesu jakýkoliv NT nebo telefon s wifinou a dám najít síť a připojím se heslem tak to normálně šlape. IP atd. to mám všechno nastaveno na automatickou konfiguraci.

Jediné co mě teď napadá co jsem neudělal je to, že jsem neresetoval router.

Napadá Vás něco co udělat ? Nemyslím si, že by bylo nutné nastavovat IP, bránu atd. ručně když to na NT a ostatních zařízení i s W7 funguje normálně.

Děkuji za rady.

p.s. screen co mi to vypisu na ipconfig atd nemohu poslat, protože nejsem u počítače !

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
tak se mi to podařilo nastavit přes notebook zase na jiné síti s internetem od UPC. Jenom jsem změn…
truuhlík 30.07.2012 23:44
truuhlík
musí fungovat brána (ip lan strany routeru), tak ap co je za ním. proto nesmí mít oba stejnou adresu…
lední brtník 31.07.2012 07:09
lední brtník
je to takhle správně ? má domněnka ? dík
Truhlík 31.07.2012 14:26
Truhlík
ještě k tomu jak se chystám dneska na to v domě o 3 patrech tak to, že jsem ty zyxely použíté jako r…
Truhlík 03.08.2012 08:50
Truhlík
takže v přízemí je adsl router s jedinou anténkou pro géčkovou wifi, v patrech jsou jako repeatery t…
lední brtník 03.08.2012 10:48
lední brtník
Díky moc nějak to frčí :) nový
Truhlík 06.08.2012 07:56
Truhlík
nelíbí se mi to nějak - nepíšeš jakou normou (g/n) nebo rychlostí to chytáš. výchozí stav byl géčko… poslední
lední brtník 07.08.2012 00:31
lední brtník

tak se mi to podařilo nastavit přes notebook zase na jiné síti s internetem od UPC.

Jenom jsem změnil IP sitovky, vlezl do nastavení AP .. dal client, nasel a pripojil wifi sit, dal DHCP disabled. reboot AP ... ping branu routeru 192.168.1.1 .. PING OK ... nastavení sitovky na automatiku .. a běží to !!

Předpokládám teda, že pokud je brána na O2 10.0.0.138 ... tak musím změnit to nastavení LAN na TP-linku z defaultní IP 192.168.1.254 (která je tplinkácká) na IP 10.0.0.138 a ostatní nastavení stejné ? Je to tak ?! Nebo tam mám dát něco jiného ?

díky

musí fungovat brána (ip lan strany routeru), tak ap co je za ním. proto nesmí mít oba stejnou adresu.

ap dokonce může mít adresu ze zcela jiného rozsahu a na funkci převodníku drát/bezdrát to nemá žádný vliv, ale kvůli jednodušší správě je lepší změnit ip do rozsahu 10.0.0.x, ať na něj vidíš. třeba 10.0.0.140 je dobré číslo (a zapsat si ho, nebo mít nějaké skenovátko sítě).

čili na ap zakázat dhcp, protože ten řeší router.
pro nastavení ap a stěhování jeho adresy je výhodné mít na pc dočasně duální ip, ať se ti při změně nerozpadne spojení. (je to asi jediný důvod, proč je ap schopno poskytovat dhcp - ať se dá přenastavit. ale na brtníky oblibující duální statické ip si nepřijdou)

po změně adresy ap je už jedno, jestli na pc klasicky povolíš dhcp, nebo si dáš nějakou statickou adresu (10.0.0.11 + maska + brána 10.0.0.138 + dns). nastavení funguje a ven se připojíš.

ještě k tomu jak se chystám dneska na to v domě o 3 patrech tak to, že jsem ty zyxely použíté jako repeatery ev. access pointy a jenom mi přivádí signál do wifi je asi v pohodě a když z nich chytnu signál a nastavím AP client mode (ten tplink) tak by to mělo fungovat, že ?

takže v přízemí je adsl router s jedinou anténkou pro géčkovou wifi, v patrech jsou jako repeatery ty dvouanténkové géčkové zyxely.
ap tplink stačí nastavit jako klient.
ale pokud požaduješ v horním patře normální rychlost, vyvedl bych kabel aspoň do 1.patra, tam zapojil tplink wa901 v režimu ap, vysílání směs g/n a to bych zkoušel chytat tvojí pci wifi kartou. pro dvě patra by to šlo, ale 3-patrový barák ... :(
jestli bydlíš až pod střechou, pak je otázka jak k tobě dostat rychlé připojení na lan - ale géčkový režim wifi to určitě není.

nelíbí se mi to nějak - nepíšeš jakou normou (g/n) nebo rychlostí to chytáš.

výchozí stav byl géčkový adsl router v přízemí, s pidianténkou, a tys měl o 2-3 patra výš vypadávající pidisignál v "g".
proto vypadá jako dobrý pokus vyšplhat po stupačkách nebo el.vedení o 1-2 patra výš, a tam vrazit n-kové ap. to už má smysl chytat tvou n-kovou wifikartou, když si vhodně natočíš pc ať ti nestíní case, pak jde zkoušet pořádné wifi.

umísťovat ap před tvůj pc místo wifikarty pomůže jen o něco lepšímu signálu, ale furt v "g" přes 2-3 patra, to nemá smysl.

pokud nejde kabel protáhnout barákem na výšku, jde udělat rychlejší propojení mezi přízemím a tvým patrem jen venkem - vystrčit naležato z okna dvě ap proti sobě, pro géčkové a enkové propojení.

jiné řešení mě už nenapadá.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru