Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Spor o Kino

Prosím Vás o vyjádření co je domácí kino.Na AUKRU jsem prohrál spor.Prodávající tam prodával sestavu repro 5.1 ze zabudovaným zesilovačem a popisem doslova "Domácí kino WatsoN 5.1".Teď tvrdí a AUKRO též, že jsem spor prohrál ,že JE to dom.kino.Tak se ptám ,kdo má pravdu!! Prosím hlavně znalce ať se vyjádří!!Díky moc

Předmět Autor Datum
[kinovg9.gif] Stačí takto?
host 15.08.2006 00:16
host
V podstatě to co uvedl Host. Akorát upřesním. U domácího kina musí být uhlapříčka zobrazovače 72 cm…
Myšan 15.08.2006 00:31
Myšan
Nemas pravdu. Je to presne tak ak uvedl host. Musi tam byt DVD, jak tam neni tak se nejedna o domac…
Redmarx N 15.08.2006 00:51
Redmarx N
Když je v názvu "kino", tak to musí být domácí verze velkýho kina, tedy: Přehrávač = promítačka, rep…
Prasak 15.08.2006 01:07
Prasak
Tak potom to čo máme my v meste nie je kino. Nemá totiž vlastne žiadne ozvučenie, iba mono. To zname… poslední
msx. 15.08.2006 18:59
msx.

V podstatě to co uvedl Host.
Akorát upřesním.
U domácího kina musí být uhlapříčka zobrazovače 72 cm a více
a zvuk musí být minimálně ve formátu Dolby Pro Logic nebo lepším
DVD přehrávač není podmínkou. Může ho nahradit i kvalitní stereo VHS přehrávač/rekordér, ale to v dnešní době už moc nehrozí.

V posledních letech se jako "domácí kino" označují sety, kdy si zákazník v jedné krabici přinese AV reprobedny a k tomu DVD přehrávač se zabudovaným receiverem.

To o co se jedná tobě, není ani první případ ani druhý, takže dle mého názoru se o domácí kino se nejedná, ale je to tzv. součást domácího kina. Pokud teda skutečně se jedná jen o repro a zesilovač.

Nemas pravdu.

Je to presne tak ak uvedl host. Musi tam byt DVD, jak tam neni tak se nejedna o domaci kino.

Nicmene to je trik obchodniku, ze kdyz tam byl misto DVD prehravace VHS prehravac, tak tomu taky zacali rikat domaci kino. Potom obchodnici zjistili, ze by domaci kino mohlo byt jen ten DVD nebo VHS + 5.1 reprobedny, pripadne velka TV + 5.1 reprobedny, ale ze by pouze 5.1 repro bylo samoosobe domaci kino, to slysim prvne. Ale v kseftu je mozne vsechno. :-D

Když je v názvu "kino", tak to musí být domácí verze velkýho kina, tedy: Přehrávač = promítačka, reproduktory = prostorové ozvučení, TV resp. projektor = plátno.
Takže aby prodával domácí kino, musel by prodávat i s televizí.

Ale pokud vezmeme v potaz komerně užívaný pojem "domácího kina", tak tento set obvykle zahrnuje DVD přehrávač a sadu reproduktorů, ať už aktivních, nebo pasivních. Takže pokud to prodával bez přehrávače, tak nabízel prachobyčejný repráky.

//Edit: tak mě napadá, že pro spoustu lidí pojem "domácí kino" zahrnuje hlavně těch pět repráků a dunící subwoofer, připojenou TV berou jako samozřejmost, kterou má doma každej.//

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru