Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Uspávání a probouzení serveru

Zdravíčko, nedávno jsem tady řešil stavbu/ koupi domácího serveru. Nakonec jsem pořídil HP N40L a běží na něm windows home server 2011.
WHS mám nainstalované jen na zkoušku. Server slouží jen ke sdílení dat v domácí síťi (žádné zálohování, raid, atd.) - prostě jen sdílené HDD.
Na HDD přistupuji pouze cca 3x do týdně, a proto je zbytečné aby server jel neustále na "plný výkon". Rád bych "aplikoval" nějaký úsporný režim, ale jakkoliv hledám, WHS nikde tuto možnost nenabízí. (zkoušel jsem doplněk Lights-Out, ale pc jej nechtěl nainstalovat)
Moje představa:
Ve složkách serveru se nikdo nehrabe cca 2-3 hodiny, server přejde do režimu spánku/ hibernace. Z druhého PC ho probudím (jak? Potřeboval bych jednoduchou formu buzení (budou k němu přistupovat i rodiče)) a můžu se hrabat v jeho sdílených složkách.
Není nutné řešení přímo pro WHS 2011, můžu přejít klidně na jiný widowsácký systém. (vím že jsou jiné, pro tuto operaci lepší systémy, ale občas mě tam běží ještě jiné prográmky, které jsou pouze pro win...(nechci je nahrazovat)). Podle všeho by server WoL měl podporovat.
Jakékoliv přístup k serveru bude pouze v rámci domácí sítě.

Mockrát děkuji za jakoukoliv radu :)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny