Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Android - soubory a složky

Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat, zda můžu přejmenovávat složky a měnit umístěni jak se mi zachce...

Například - ve složce system vezmu audio a dám na sd kartu do složky systémové věci a přejmenuji na zvuky. Můžu? Na sd kartě mám složku download. Může se jmenovat stažené soubory?? Neovlivní takovéhle změny chod něčeho?

Díky všem :-)

Předmět Autor Datum
Do složky system vůbec nemáte chodit a už vůbec zde nic měnit. Složky na paměťové kartě či nesystémo…
shark.jd 29.07.2012 16:36
shark.jd
Opravdu? Vždyť když přesunu pouze audiio, tudíž různé systémové zvuky atd... Ten systém si to vžy na…
arton 29.07.2012 18:31
arton
Ten systém si to vžy najde, ať je to v mobilu nebo na SD To právě záleží na tom, jak je aplikace na…
shark.jd 29.07.2012 18:51
shark.jd
Pokud si přejmenuješ např. "DDIM" na "Fotky_fotak", tak aplikace foťák je naprogramována tak, že to…
Kráťa 29.07.2012 22:05
Kráťa
Jedná se ti o uvolnění paměti. Máš pouze dvě možnosti. První je projet všechny instalované Aplikace…
Henessy 30.07.2012 00:17
Henessy
Třetí možnost - odinstalovat nepotřebné. :-) poslední
Kráťa 30.07.2012 00:29
Kráťa

Do složky system vůbec nemáte chodit a už vůbec zde nic měnit. Složky na paměťové kartě či nesystémovém oddílu si můžete vytvářet libovolně, když však změníte složku nějakému programu, tak to bude znamenat taky problém. Android je operační systém stejně jako Windows, tak hádejte, co se stane, když budete měnit systémové složky ve Windows. :)

Opravdu? Vždyť když přesunu pouze audiio, tudíž různé systémové zvuky atd... Ten systém si to vžy najde, ať je to v mobilu nebo na SD. Alespoň mám více místa. Šlo mi o to, že na kartě sd si vytvářeli aplikace různé složky... NapříkladCamera Zoom Fx si udělala složku Camera ZOOM No a já ji tam nchtěl. ntak si vytvořil složku Aplikace a tam to přesunul. Ona si to ale znova udělala v sd. Tak nevím. :-)

Pokud si přejmenuješ např. "DDIM" na "Fotky_fotak", tak aplikace foťák je naprogramována tak, že to ukládá do DDIM. Jestliže takovou složku nenajde, v lepším případě ji vytvoří znovu a bude to dávat do ní, tvou složku "fotky_fotak" bude ignorovat. V horším případě se to celé sekne. Nejde jen o "DDIM, ale i o ty zvuky, etc.
Nějaké uživatelské zvuky (např vyzvánění) si můžeš samozřejmě dát kam chceš, ale musíš v nastavení programu, jenž takový zvuk používá, nastavit i cestu, kde se nachází.
Čili mrkni třeba do "kamera ZOOM", do nastavení, jestli tam jde nastavit ukládání do té složky, co jsi vytvořil (přesunul).

Jedná se ti o uvolnění paměti. Máš pouze dvě možnosti. První je projet všechny instalované Aplikace a pokud to jde tak máš aktivní okno Přesunout na SD kartu.
Druhá možnost je udělat Root přístroje a paměť si zvětšit. Musíš tomu ale rozumět, jinak si uděláš drahé těžítko.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru