Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Pozor na inkoustové tiskárny od Canonu

Tak jsem dneska zanul svoji tiskárnu Canon MP620 a jakmile najížděla najednou vyskočila na displeji chybová hláška B200, které se nejde vůbec zbavit, ať zkoušíte cokoliv. Tiskárnu používám hlavně jako skener a pro občasný barevný tisk. Koukám co na toto google a hle
http://www.zive.cz/Poradna/sc-20/default.aspx?cons ultanswers=1&id_question=457395
doba od uvedení provozu se shoduje (2 roky a několik měsíců) a vždy tisknu pouze na originální náplně a ani netisknu bez toho, aby některá byla prázdná. Takže jak vidno je to banda podvodnická a další tiskárnu od Canonu už nechci ani omylem. Dávám to sem pouze jako varování před (ne)solidností výrobce Canon a jeho inkoustovek. Zlaté staré monochromatické laserovky od HP :-)
Asi nejvýstižnější příspěvek v diskuzi :-D
Tiskárnu vem, zajed ke Canonu a prohod ji sklem se vzkazem B200.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vyřešil jsem problém kurvítka, alespoň u tiskáren MP 550 a podobných s chybou tiskové hlavy. Řešení… nový
xfal 19.01.2018 22:58
xfal
Na laserovku od HP nedám dopustit. Přes 5 let tiskne spolehlivě, když jsem si ji vzal jako vyřazenou… poslední
dojič 19.01.2018 23:02
dojič

Vyřešil jsem problém kurvítka, alespoň u tiskáren MP 550 a podobných s chybou tiskové hlavy.
Řešení stručně: vložení jiné tiskové hlavy a následné vrácení původní. Software kurvítka zaznamená výměnu hlavy a prodlouží funkčnost o další dva roky.
Nevýhoda je jasná, sehnat někoho, kdo vám na chvilku půjčí tiskovou hlavu, kompatibilní s vaší tiskárnou.
Moje tiskárna skončila týden před uplynutím záruky, servis odpověděl: závada se neprojevila, používejte originální náplně. Pro velké zásoby inkoustů jsem si koupil stejnou přes inzerát ještě rok v záruce. Přestala fungovat týden po záruce. První jsem nevyhodil, tak jsem měl najednou dvě nefunkční tiskárny. Napadlo mě zkusit „vadné hlavy“ v druhé tiskárně. Hlavy jsem navzájem prohodil, a obě tiskárny začaly fungovat. Vrátil jsem hlavy zpět, a také fungovaly. Heuréka!
První tiskárnu jsem zničil nedávno (po šesti letech dennodenního používání mou chybou), hlava stále funkční, tak nastoupila druhá tiskárna. Canon bych už neměnil :). Momentálně náplně za 10 Kč, neberte to. Už mám v rezervě třetí ve sklepě – tu samou. Chápu, že výrobci moc vydělat nedám.

Ještě zkušenost s barvou. Tiskárnu používám v kanceláři pro černobílý tisk, po pár měsících jsou barevné inkousty prázdné bez jediného barevného tisku (při zapnutí se trysky čistí vystříknutím barvy). Mám reserter na čipy inkoustů, a v hlavě vloženy prázdné náplně. Jednou za pár měsíců čipy barev vynuluji, a tiskárna je spokojená, že má plné. Hlava je i po létech provozu na prázdno OK, plné barvy vložím jen párkrát za rok, při potřebě tisku fotek (na foto papíru jsou jak z minilabu).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru