Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Restart (samovolné restarty PC)

Jestli je tam pokaždé jiná chyba, tak je to pamětí nebo základovkou (to by byl ten horší případ). Většinou bývá vadná paměť. Což není taková rána, dvougigový modul se dá koupit do tří stovek na Alze. Výměna základovky je v řádu tisíců.

Otoč notes hore kopytama, na spodku je většinou vylisovaný symbol, vypadá jak hranatej hřebínek. Pod tím krytem se schovává paměť. Odšroubuješ všechny šroubky, které ten deklík drží (většinou bývají jeden až dva, ale někdy i víc), odklopíš ten deklík a uvidíš pod ním jednu nebo dvě destičky (zelené, žluté, černé, modré nebo červené) s řadou černých čtverečků. Asi nějak tak, jako tady. Vytahujou se tak, že jim odpružíš ty packy po stranách trochu do boku, ony se vykloní a pak je vytáhneš. Zpátky se nasazují tak, že je tam zešikma vložíš, mírně dotlačíš na doraz a zacvakneš. Jednu vytáhni, odlož bokem a otestuj tu co tam zůstala. Po proběhnutí testu vytáhni otestovanou paměť, místo ní tam strč tu druhou a zase otestuj. V každým případě musíš testnout obě a nezávisle na sobě, můžou být totiž vadné obě dvě. Nebo taky žádná a chyba je v základovce, což by prakticky znamenalo novej notes.

:!: ---Důležité--- :!:
:>: před jakoukoliv rozdělávací akcí vypnout notebook (spánek nebo hibernace NENÍ vypnutí), odpojit nabíječku, vytáhnout baterku. Předtím než se čehokoliv v odkrytovaném notesu dotkneš, druhou rukou se chytni na chvíli ústředního topení (kvůli vybití statické elektřiny, aby sis náhodou něco neodpálila).
:>: nervi to zevnitř nebo dovnitř velkou silou. Paměti nejdou nasadit opačně, mají výřez, splést se nemůžeš, když to nepůjde, tak otoč destičku vzhůru nohama. Odklopení krytky pro paměti může vyžadovat mírné násilí, ale ne kladivo nebo páčidlo. Když se to někde blokne, zkontroluj, jestli jsi nezapomněla na nějaký šroubek.
:>: pokud ti po akci zbyde pár šroubků, tak je něco špatně :-)

Pé Es: Paměť určitě není 550GB, to je velikost harddisku. Ty máš 4GB.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny