Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno vadna doska alebo procesor?

po vypnuti a zapnuti prudu klientovi naskocil pc ale s tym ze mu nesiel ziaden usb port a systemovy proces system vytazovalhned po logine procesor na 100%. pozrel som si jeho childy ale tie boli ticho tych 100% si bral on sam.
-skusil som last good known configuration. nic
-skusil som obnovu systemu z predchadzajuceho dna. nic
-skusil som nudzovy rezim. robilo to to iste
-skusil som recovery cd k jeho windowsu...zaseklo sa v pri cca 1/3
-skusil som repair systemu z original cd xp he ale skoncilo sa to modrou smrtou
-skusil som reinstall systemu ktory bezal neuveritelne pomaly...napr odhad casu z 39 min na 34 prebehol za cca 30-40min...od 34 sa to uz dalej nepomohlo (detecting devices)
-skusil som na pc cisty hdd...original cd xp he ani po 10min nezacalo formatovat. cd xp prof napisalo startin setup windows a dalej ani tuk (vsetko som skusal viackrat s tym istym vysledkom).
-vymenil som ide kable, skusil zmenit ide radic, resetol som bios....nic
-vymenil som zdroj...instalacia (original cd xp he ale s jeho s/n) uz bezi 3h a vyzera to ze sa mi ju podari dokoncit (dostal som sa cez magickych 34min).
-chcem vymenit ako prvu dosku (nemam nahradnu az v pondelok) ale este predtym by som rad pocul tipy...doska ci procesor? resp stretol sa s tym niekto?
edit: po cerstvej instalacii bezi proces system na 100% cize sa nic nezmenilo;o(
pc je velmi pomale uvidime ako sa bude spravat po instalacii ovladacov

Předmět Autor Datum
I kdyby to uz nekdo videl, stezi ti poradi. Samozrejme ze to vypada na procesor, ale take to muze by…
Redmarx N 18.08.2006 12:42
Redmarx N
Preco si myslis ze to "vypada na procesor"? Nevypada.
MM.. 18.08.2006 12:55
MM..
Spíše ta vadná deska, kdyby byl vadný procesor, tak by jsi toho moc nevyzkoušel.
Pytlík 18.08.2006 12:44
Pytlík
Ako pise pytlik, vadna doska, prip. pamat (pustil by som tam goldmemory.cz). Vadny procesor som osob…
MM.. 18.08.2006 12:54
MM..
chipset je od ati rs480 doska od msi a msicku ako na potvoru nejde stranka...upgrade biosu som chcel…
fleg 18.08.2006 12:59
fleg
pamate som otestoval (to som zabudol povedat). tipujem to na vadnu dosku pretoze si tiez myslim ze a…
fleg 18.08.2006 12:55
fleg
Tak jsem psal odpoved a spadnul mi Firefox, to se mi uz dlouho nestalo. Podruhy teda jen zkracene.…
Redmarx N 18.08.2006 13:20
Redmarx N
toho sa trosku bojim ze poskodene mozu byt aj procesor aj doska. sice vlastne to by asi bolo najleps…
fleg 18.08.2006 13:31
fleg
Ked zmizol stary user tak sa neobjavi ani ked vymenis dosku a CPU :) Ak nema zalohu tak predsa v prv…
MM.. 18.08.2006 16:08
MM..
data som mu vytiahol v pohode (ako to mi si mi nemusel vysvetlovat uz som parkrat zachranoval hdd).…
fleg 19.08.2006 12:29
fleg
Len tak sa spýtam, prehliadač udalostí(event) si pozeral?
flanker 18.08.2006 21:05
flanker
nie. myslim ze je to zbytocne a teraz uz aj bohuzial nemozne
fleg 19.08.2006 12:26
fleg
bola to doska poslední
fleg 24.08.2006 11:26
fleg

Ako pise pytlik, vadna doska, prip. pamat (pustil by som tam goldmemory.cz). Vadny procesor som osobne vzivote nevidel, ale urcite by sa neprejavoval "vytazenim na 100%", ale napr. by ti to vobec neslo. Vytazenie CPU je vec OS, CPU samotny s tym nema nic spolocne. Ak OS nejde ani nainstalovat tak blbne doska, alebo nejaky HW ktory je v tom zastrceny (P.S. moze byt napr. ze je tam len 40zilovy IDE kabel a je zle zdetekovany BIOSom a nastavi UDMA5, tak to moze takto blbnut)...

Ak je to uplne novy PC skusil by som upgrade BIOSu dosky, ak existuje novsi BIOS (ale az po otestovani RAMky cez goldmemory.cz). Podobne ak to mal pouzivatel a flashoval tam BIOS apod. je mozne ze tam nacpal nespravny BIOS.

Ak vznikne nejaky bluescreen tak je dobre si opisat co na nom je, z cisla chyby a parametrov ktore su na BSOD sa da casto vytusit preco ta bluescreen vznikla.

chipset je od ati rs480 doska od msi a msicku ako na potvoru nejde stranka...upgrade biosu som chcel spravit ako prve ale neviedel som sa dostat k nemu a potom som na to zabudol;o(. pc ma cca 7-8 mesiacov...upgrade biosu urcite nerobil ale uz sa mi raz stalo ze elektrika poskodila bios a pc blbo dovtedy pokym som neprepalil bios za novy.
dik za pripomenutie biosu...akonahle naskoci msi prepalim bios aj keby to mal byt downgrade

Tak jsem psal odpoved a spadnul mi Firefox, to se mi uz dlouho nestalo.

Podruhy teda jen zkracene.

Muze to byt oboji. Po vypadku proudu nam PC najel do modre smrti, instalace take skoncila modrou smrti. Byl vadny procesor.

Taky se nam stalo, ze po vypadku proudu nesly USB porty na PC, byla vadna deska.

Prtoste procesor malokdy sam od sebe odejde narozdil od desky, ale po vypadku proudu muze dojit k zavade i na procesoru a nemusi to byt jen totalni odpaleni, ze uz ten PC ani nenastartuje.

toho sa trosku bojim ze poskodene mozu byt aj procesor aj doska. sice vlastne to by asi bolo najlepsie lebo vymenim oboje a bude snad pokoj.
pikoska...stalo sa to chlapikovi co robi uctovnictvo....do pondelka musi nieco odovzdat, nema zalohu, pri reinstale zmizol stary user a on tam mal dokumenty a msi stale nejde...proste uzas
btw usb neboli az tak odpalene lebo som testoval bootovanie z usb kluca a dos zacal nabiehat...je pravda ze volako divne pomaly a ze som necakal kym dobootuje ale zacal...cize usb tak celkom mrtve nie su

Ked zmizol stary user tak sa neobjavi ani ked vymenis dosku a CPU :) Ak nema zalohu tak predsa v prvom rade odzalohovat data - napr. ten HDD najprv pripojit k nejakemu funkcnemu PC s napr. WinXP, pod adminom, privlastnit si prava na user adresar a vykopirovat data. BTW: ja zasnem ze si niekto uklada data do adresara "documents and settings", a za to ze programy defaultne pouzivatelovi nanucuju tento adresar by mali zodpovedneho v MS zavesit za gule... :-D

P.S. msi stranka uz funguje... index.htm
P.S.2. ak ten adresar s userom zmizol uplne, tak okamzite prestat s akymikolvek pokusmi insalovat/zapisovat cokolvek na ten disk, a pokusit sa na inom funkcnom PC napr. cez getdataback vytiahnut data ktore este nie su prepisane. Teda ak fakt nema zalohu.

data som mu vytiahol v pohode (ako to mi si mi nemusel vysvetlovat uz som parkrat zachranoval hdd). tajomstvo zmiznute usera sa vysvetlilo tym ze si premenoval svoje konto na ine meno ale user bol ulozeny v d&s pod starym menom. pc si na vikend zobral v utorok mi pride doska a procesor a som zvedavy co nakoniec bolo odpalene

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru